sate van de haas

Saté van de haas

Het geheim van saté van de haas? Er is soms wat verwarring over de alom bekende spies. Is het vlees van de haas of van een varken? Saté van de haas wordt gemaakt van varkenshaas, van de malse spier van het varken. Maar hoe maak je de lekkerste?

De spies dankt zijn naam aan de vorm van de spier, deze is enigszins te vergelijken met die van een haas. Ik ben er in ieder geval verzot op! Als ik uit eten ga staart een saté van de haas mij telkens weer aan, en moet ik vaak enige weerstand bieden om niet ‘alweer’ een saté te bestellen. Het is ook niet voor niets, want dit is ultieme verwennerij. Het liefst geroosterd op de barbecue tijdens een zomeravond. Natuurlijk met een flinke hoeveelheid pindasaus.

Wel pindasaus die zo lekker smaakt dat ie al zowat op is voordat de saté van de barbecue af kan. Hebben jullie dat ook? Ik kan die satésaus nooit weerstaan, een stukje vers gesneden stokbrood en dan door de satésaus halen. Jammie! Het recept voor een lekkere zelfgemaakte saté saus vind je hier.
Deze ingrediënten heb je nodig
satesaus (bakje, of zelfgemaakte saté saus)
500 gram varkenshaas
1 rode peper
3 el ketjap manis
2 knoflook teentjes
3 el olijfolie
zout en peper

Zo maak je het
Snijd de varkenshaas als eerst in blokjes van ongeveer 3 bij 3 centimeter. Zorg ervoor dat ze allemaal ongeveer even groot zijn, dit hoeft natuurlijk niet helemaal perfect, maar hoe gelijkmatiger de blokjes zijn des te beter je het kunt barbecuen. Pak een grote kom of schaal en doe de blokjes hierin.

Voeg de olijfolie en ketjap manis toe. Snijd de rode peper in zo klein mogelijke stukjes en pers vervolgens de knoflook teentjes uit. Voeg dit bij de varkenshaas. Breng het op smaak met een snufje peper en zout. Roer het goed door elkaar zodat de saus lekker in de varkenshaas trekt. Zet het daarna weg in de koelkast en laat het tenminste 1 uur staan. Het beste is om dit een hele nacht te laten trekken.

varkenshaas sate

Rijg de stukjes varkenshaas tot slot op een saté prikker. Week de prikkers van tevoren even in een schaaltje met water, zo voorkom je dat de stokjes snel verbranden. Rooster ze gedurende 5 tot 10 minuten goudbruin op de barbecue. Serveer het met een kant en klare saté saus of maak zelf lekkere saté saus. Je kunt ze ook in een grillpan klaarmaken als je geen barbecue in de buurt hebt!

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

 

eet smakelijk

Saté van de haas


By
Published:
Total time:
Calories per serving:
Fat per serving:

Ingredients: Thinly-sliced satesaus (bakje, of zelfgemaakte saté saus) 500 gram varkenshaas 1 rode peper 3 el ketjap manis 2 knoflook teentjes 3 el olijfolie zout en peper
Price: 7

Directions:
Snijd de varkenshaas als eerst in blokjes van ongeveer 3 bij 3 centimeter. Zorg ervoor dat ze allemaal ongeveer even groot zijn, dit hoeft natuurlijk niet helemaal perfect, maar hoe gelijkmatiger de blokjes zijn des te beter je het kunt barbecuen. Pak een grote kom of schaal en doe de blokjes hierin. Voeg de olijfolie en ketjap manis toe. Snijd de rode peper in zo klein mogelijke stukjes en pers vervolgens de knoflook teentjes uit. Voeg dit bij de varkenshaas. Breng het op smaak met een snufje peper en zout. Roer het goed door elkaar zodat de saus lekker in de varkenshaas trekt. Zet het daarna weg in de koelkast en laat het tenminste 1 uur staan. Het beste is om dit een hele nacht te laten trekken. ...

30 jaar, oprichter van Lekkeremaaltijd.nl Kim staat graag in de keuken en heeft een voorliefde voor Azië. Ik ben ook gek op fotograferen. Zodra ik uit bed stap denk ik aan eten. Op mijn website vul ik de bladzijden met mijn culinaire avonturen. Het liefst iedere dag iets nieuws. Een recept, een video of een hotspot die ik heb bezocht. Je zou dus kunnen zeggen dat ik gek ben op food en alles daar omheen.

10 Reacties

  1. Ik zou bij haas eigenlijk niet denken aan een varken, maarja dat komt meer omdat ik het helemaal niet eet :)

  2. Lekker! Ik herken het dat die sate je vaak aan zit te kijken 'bestel mij! bestel mij!' haha!

  3. Dit ziet er wel erg goed uit!

  4. Love sate vooral als sate op de BBQ komt. Maar ik eet geen varkenvlees

  5. Jaaaah sate van de haas is zo onwijs lekker!

  6. Ziet er heerlijk uit al vermijd ik liever varkensvlees soms eet ik het toch.

  7. Wat heeerlijk en wat een mooie foto's!

  8. Ik ben geen echte vleeseter en varkensvlees eet ik al helemaal bijna niet, maar áls ik het eet, dan indd een varkenshaasje <3 Een poosje terug zaten we bij de afhaal Chinees. In het restaurant zat een vrij deftig gezin te eten. Ze vroegen doodserieus aan het personeel of dat de varkenshaasje nou echt van haasjes of konijntjes waren, ik heb mijn lachen een beetje moeten inhouden ;-)

  9. Oeiiii ik krijg honger door jou!! En de satesaus altijd zelf maken, dan is die het lekkerst! :-)

  10. Haha Sandy! Dat is wel heel grappig, maar het is waar.. Sommigen weten het gewoon niet, hopelijk nu voor altijd duidelijk ;-) En Sylvia, gelukkig krijg je er honger van :D

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet opgeslagen of gedeeld met derden. *