Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Dressing en saus

Dressing en saus worden vaak onderschat. Het zijn vaak schitterende smaakmakers bij allerlei gerechten en ingrediënten. Ondanks dat worden er in de keuken maar weinig sausjes zelf gemaakt. We kennen ze met name uit pakjes en potje van de supermarkt.

Zelfs top koks grijpen met regelmaat naar een potje of pakje, tegenwoordig zelfs live op televisie. Juist daarom biedt het een grote kans om jezelf te onderscheiden. Verras je tafelgasten met een lekkere dressing of saus, vers uit de keuken! Rijk van smaak en aromatisch, perfect in balans met het gerecht.

Er zijn dressings en saus voor verschillende doeleinden, je zou ze zelfs op kunnen delen in groepen. De meeste sauzen zijn hartig en zoet. Zoals een dipsaus of een avocado hummus saus, heerlijk bij een salade of bij een wrap gerecht. De bereiding van dit soort sauzen speelt een rol in de manier waarop je een saus kunt benoemen. Zo heb je sauzen op basis van room of ingekookte bouillon, op basis van water en warme en koude sauzen.

satesaus maken
4.7Recept waardering

Zelf satesaus maken

Ik ben gek op een sateetje op z'n tijd! Het liefst van varkenshaas met dikke Belgische frieten erbij. In dit recept laat ik je zien dat zelf satesaus maken lekker, zonder pakjes en zakjes. Het is heel makkelijk... Lees verder
eiersalade maken
4.7Recept waardering

De lekkerste eiersalade

Eiersalade is er in vele verschillende vormen, in dit recept laat ik je graag zien hoe je de lekkerste eiersalade kunt maken. Althans, dat vind ik zelf en een heleboel mensen om mij heen. Ik wordt altijd gevraa... Lees verder
appelmoes maken
4.3Recept waardering

Zelf appelmoes maken

Zelf appelmoes maken is superlekker en makkelijk om te maken! Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig en het is binnen 20 minuten klaar. Zelf maak ik appelmoes meestal zonder suiker, ik ben niet zo'n z... Lees verder
rode pesto recept
4.6Recept waardering

Rode pesto

Van pesto kan ik geen genoeg krijgen, ook niet van rode pesto. Ik vind het lekkerder dan een tapenade, en je kunt er meer mee. Ik plaatste kortgeleden het recept hoe je groene pesto maakt, deze rode pesto is mi... Lees verder
zelf pesto maken
4.6Recept waardering

Zelf verse pesto maken

Zelf verse pesto maken? Soms heb je zin om iets te eten wat je al een tijdje niet meer hebt gegeten. Ik had dat laatst toen ik de verse pasta's in de aanbieding zag bij de Albert Heijn. Ik nam de basilicum vari... Lees verder