Zelf appelmoes maken is superlekker en makkelijk om te maken! Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig en het is binnen 20 minuten klaar. Zelf maak ik appelmoes meestal zonder suiker, ik ben niet zo’n zoetekauw. Als je wel gek bent op zoetigheid dan kun je natuurlijk suiker aan de ingrediëntenlijst toevoegen.

Zelf dingen maken vind ik toch wel het leukste. Ik deel recepten die ik onlangs heb gemaakt graag met jullie. Als kind was ik al gek op appelmoes (welk kind niet), maar dan wel met frietjes. Toen ik laatst bij de Ikea zat heb ik ook patatjes gehad met appelmoes, mjammie! Appelmoes smaakt eigenlijk overal wel bij, en zeker als je het zelf hebt gemaakt. Niet alleen lekkerder maar ook gezonder! Diegene die mijn blog regelmatig leest zal het wellicht wel opvallen, ik gebruik nooit pakjes. In dit recept kook ik natuurlijk ook zonder een pakje.
Deze ingrediënten heb je nodig
4 Jonagold appels
1 kaneel stokje
50 ml water
1 el citroensap

Zo maak je het
Schil de Jonagold appels met een dunschiller. Verwijder het klokhuis en snijd de appels in kleine stukken. Pak een steelpannetje en doe hier de stukjes appel in. Voeg 50 ml water toe, 1 eetlepel citroensap en een kaneel stokje. Zoals ik al aangaf ben ik zelf geen zoetekauw, als jij dat wel bent voeg dan 2 eetlepels suiker toe.

appelmoes recept

Breng het aan de kook en draai vervolgens het vuur op de laagste stand. Laat het ongeveer 20 minuten pruttelen en roer het af en toe door. Giet het vervolgens in een schaaltje of kom en zet het in de koelkast om af te koelen. En je appelmoes is klaar! Je kunt de appelmoes eventueel met een staafmixer pureren als je niet gek bent op stukjes in je zelfgemaakte appelmoes.

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

 

eet smakelijk

4.5/5 (2)

Beoordeling