Eiersalade is er in vele verschillende vormen, in dit recept laat ik je graag zien hoe je de lekkerste eiersalade kunt maken. Althans, dat vind ik zelf en een heleboel mensen om mij heen. Ik wordt altijd gevraagd of ik een lekkere eiersalade wil maken als er een verjaardag of feestje is.

Je kunt eiersalade natuurlijk kant en klaar in de supermarkt kopen, maar een verse eiersalade zonder allerlei kleur, smaak en geurstoffen smaakt toch echt een heel stuk beter. Er bestaat geen standaard recept voor eiersalade, ik denk dat iedereen wel iemand kent die een smakelijke salade kan maken van eieren. Natuurlijk zitten er standaard hardgekookte eieren in, maar daarnaast kun je er eindeloos mee variëren.

Ik vind de eiersalade het lekkerste op een stokbroodje, vaak maak ik het een dag ervoor en zet het ’s avonds op tafel, genieten! Het is dus lekker om zelf te maken, en ik laat je graag zien dat het ook helemaal niet moeilijk is om zelf te maken. Mijn variant is iets uitgebreider, maar des te smakelijker, succes!
Deze ingrediënten heb je nodig
5 eieren
4 bosuitjes
1 bos koriander
7 blaadjes munt
3 el (zaanse) mayonaise
4 el extra vierge olijfolie
2 el citroensap
snufje gemalen koriander en gemalen komijn
zout en peper

Zo maak je het
Kook de eieren eerst in 8 minuten hard. Intussen kun je de bosuitjes in kleine stukjes hakken. Doe dit ook met de koriander en snijd de munt blaadjes in kleine dunne reepjes. Pak daarna een kom of schaal en meng hier de mayonaise, olijfolie en citroensap door elkaar. Voeg daarna de kruiden en specerijen toe en meng het door elkaar totdat het een mooi romig geheel wordt. Breng het op smaak met een snufje zout en peper.

eiersalade recepten

Laat de eieren schrikken door het hete water uit de pan te gieten en er koud water in te doen. Pel ze daarna af en hak de eieren in kleine stukken. Doe deze in het mayonaise mengsel en roer het door elkaar heen. Voeg daarna de bosui, koriander en munt toe en laat het geheel afkoelen. Garneer het eventueel nog met een stukje ei bovenop de salade en een steeltje koriander.

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

 

eet smakelijk

5/5 (3)

Beoordeling