Met bladerdeeg kun je werkelijk alle kanten op, het liefst geef ik mijn fantasie dan ook gaan waar het kan, deze bladerdeeg groente hapjes zijn ideaal als lunch en iedere vegetariër zal er dol op zijn. In mijn vorige bladerdeeg recept heb ik je laten zien dat het met vlees kan, maar ook met vis, of zoals nu alleen met groente!

Bij de lokale bakker zie je dergelijke “broodjes” wel eens liggen, en wat zien ze er altijd lekker uit! In dit recept ga ik je uitleggen hoe je lekkere vegetarische bladerdeeg groente hapjes kunt maken. Heb je een vegetariër als tafelgast dan is dit bij uitstek ideaal. Je kunt er natuurlijk zelf voor kiezen om er iets van vlees op te doen. Een stukje chorizo of ham zou niet misstaan op dit bladerdeeg hapje.
Deze ingrediënten heb je nodig
1 pakje bladerdeeg á 200 gram
1 ei
2 tomaten
2 pepers
150 gram roomkaas
peper en zout
Italiaanse kruiden

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 190 graden. Haal de bladerdeeg uit de verpakking en leg ze los van elkaar op het aanrecht en laat ze ontdooien, dit gaat snel bij bladerdeeg! Snij ze daarna door de helft en ga eventueel met een karteltje langs de randen. Snij daarna de tomaten en pepertjes in plakken. Verdeel de roomkaas in het midden van het bladerdeeg en smeer het uit.

bladerdeeg hapjes

Leg de gesneden tomaten en pepertjes erop en breng het op smaak met een snufje zout en peper. Voeg kruiden naar wens toe, ik vind zelf Italiaanse kruiden erg lekker. Let wel op dat je niet teveel gebruikt want dan smaakt het broodje niet meer. Pak een schaaltje en klop hierin het eitje uit. Smeer met een kwastje het eimengsel langs de randen van de bladerdeeg hapjes. Leg de bladerdeeg hapjes op de bakplaat met een stuk bakpapier. Je kunt ze ook prima op een rooster leggen. Laat ze 15 minuten in de voorverwarmde oven liggen totdat ze een mooi goudbruin korstje hebben.

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

 

eet smakelijk

5/5 (1)

Beoordeling