aardbeien kwarktaart

Aardbeien kwarktaart

Ik ben zelf geen actieve taarten bakster, maar voor deze aardbeien kwarktaart maak ik een uitzondering. Deze is namelijk prachtig om te bewonderen, en natuurlijk om op te eten. Het geduld om urenlang aan één taart te werken heb ik niet, deze is dan ook makkelijk om zelf te maken!

Dat heb ik trouwens ook met zelf brood bakken. Het moet mij allemaal niet té lang duren, handige gerechten die lekker smaken en die vlot klaar zijn is de insteek! Je ziet deze aardbeien kwarktaart vast wel eens in de supermarkt liggen. Ik neem deze met enige regelmaat mee, het is namelijk zoooo lekker tijdens de koffie ’s avonds! Af en toe duik ik dan toch de keuken in en waag ik mezelf aan een taart. Deze keer de aardbeien kwarktaart, niet onaardig gelukt al zeg ik het zelf!

Meestal op een druilerige zondag, dan blijf ik het liefst binnen en ga ik de keuken in. Ik heb laatst zelf aardbeienjam gemaakt (het recept vind je hier), deze kun je heel goed gebruiken voor deze taart. Natuurlijk kun je ook jam gebruiken uit een potje, maar zoals je misschien wel weet.. Ik maak het liefst alles zelf zonder pakjes en zakjes. De geur van de taart doet mij altijd aan vroeger denken, vaak als we bij mijn oma op bezoek waren had ze die ochtend een kwarktaart gemaakt. Ik keek dan vaak al stiekem even in de koelkast of er een taart stond!

Ik vind het dan wel weer heel leuk om anderen te verassen met een taart. Als ik weet dat ik ’s avonds visite krijg dan kriebelt het om iets lekkers te maken. Zo is ook deze aardbeien kwarktaart tot stand gekomen, ik had de meeste ingrediënten in huis, de rest heb ik snel even bij de lokale supermarkt gekocht.
Deze ingrediënten heb je nodig
12 gelatine blaadjes (witte gelatine)
200 gram Mariabiscuits
500 gram aardbeien
100 gram roomboter
3 el kraanwater
1 perssinaasappel
500 gram magere kwark
200 gram witte basterdsuiker
250 ml slagroom
4 el aardbeienjam (zo maak je zelf aardbeienjam)

Zo maak je het
Laat de gelatine blaadjes in een kom met koud water ongeveer 5 minuten weken. Verkruimel daarna de Mariabiscuits en doe deze in een grote (salade) kom. Smelt nu de roomboter en meng deze met water door de verkruimelde Mariabiscuits. Vet een springvorm van 24 centimeter in en verdeel het kruimel mengsel over de bodem en druk het aan zodat het ‘vast’ zit in de springvorm. Was 300 gram van de aardbeien (de rest gebruik je voor de versiering) en verwijder de kroontjes.

Doe deze aardbeien in een keukenmachine of blender en pureer ze. Pers daarna de sinaasappel uit en doe dit in een klein steelpannetje. Verwarm dit op een klein pitje met laag vuur. Knijp nu de gelatine uit en doe deze in de warme sinaasappelsap. Zo lost het op, laat het daarna afkoelen.

Pak een grote kom en doe hier de kwark, suiker, aardbeien puree en sinaasappelmengsel in en roer dit door elkaar. Doe de slagroom in een nieuwe kom en klop dit stijf, schep het vervolgens door het aardbeienmengsel. Verdeel het nu in de springvorm over de kruimel bodem. Strijk het daarna met een spatel glad en zet het ongeveer 3 uur in de koelkast zodat het kan opstijven.

aardbeien kwark taart

Was nu de overige 200 gram aardbeien en verwijder de kroontjes. Halveer deze en rangschik ze op de kwarktaart. Verwarm de aardbeienjam op laag vuur in een pannetje met 3 eetlepels water. Bestrijk het daarna met een kwastje over de kwarktaart. De kwarktaart is klaar, genieten maar!

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

eet smakelijk

Aardbeien kwarktaart


By
Published:
Total time:
Calories per serving:
Fat per serving:

Ingredients: Thinly-sliced 12 gelatine blaadjes (witte gelatine) 200 gram Mariabiscuits 500 gram aardbeien 100 gram roomboter 3 el kraanwater 1 perssinaasappel 500 gram magere kwark 200 gram witte basterdsuiker 250 ml slagroom 4 el aardbeienjam
Price: 10

Directions:
Laat de gelatine blaadjes in een kom met koud water ongeveer 5 minuten weken. Verkruimel daarna de Mariabiscuits en doe deze in een grote (salade) kom. Smelt nu de roomboter en meng deze met water door de verkruimelde Mariabiscuits. Vet een springvorm van 24 centimeter in en verdeel het kruimel mengsel over de bodem en druk het aan zodat het 'vast' zit in de springvorm. Was 300 gram van de aardbeien (de rest gebruik je voor de versiering) en verwijder de kroontjes. Doe deze aardbeien in een keukenmachine of blender en pureer ze. Pers daarna de sinaasappel uit en doe dit in een klein steelpannetje. Verwarm dit op een klein pitje met laag vuur. Knijp nu de gelatine uit en doe deze in de warme sinaasappelsap. Zo lost het op, laat het daarna afkoelen. ...

30 jaar, oprichter van Lekkeremaaltijd.nl Kim staat graag in de keuken en heeft een voorliefde voor Azië. Ik ben ook gek op fotograferen. Zodra ik uit bed stap denk ik aan eten. Op mijn website vul ik de bladzijden met mijn culinaire avonturen. Het liefst iedere dag iets nieuws. Een recept, een video of een hotspot die ik heb bezocht. Je zou dus kunnen zeggen dat ik gek ben op food en alles daar omheen.

9 Reacties

  1. Heerlijk recept weer. Lekker voor aankomend weekend. Nog een restje zomer in de keuken ;-)

    • Ja inderdaad! Zo jammer dat het alweer vroeger donker en kouder wordt. Maar ach, het heeft ook wel wat.. :)

  2. Mmmmm.... deze ziet er inderdaad fantastisch uit! Zou ik ook zo aan beginnen! :)

  3. wat heerlijk. ik maak altijd kwarktaart uit pakje, maar dit recept lijkt me prima om te doen. De jongste is bijna jarig en gaf aan een aardbeien taart te willen, dus ik onthoud deze even!

  4. Hij ziet er heerlijk uit. Maar alles met aardbeien vind ik lekker, want dat zijn echt heerlijke vruchten.

  5. Lekkerrrrr...dit jaar hadden wij een teleurstellende aardbeienoogst uit onze moestuin. maar ik denk dat dit ook heel lekker is met onze eigen bessenjam!

  6. Wat ziet dat er heerlijk uit. Ik krijg trek!!!

  7. Kwarktaart vind ik echt heerlijk en je recept is gemakkelijk te volgen! Op de foto ziet het er heerlijk uit.

  8. Wat een heerlijk recept en wat een onwijs mooie foto's!

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet opgeslagen of gedeeld met derden. *