Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Tapas

Tapas kent haar oorsprong uit Spanje. Daar werd dit oorspronkelijk als hapje tussendoor gegeten. Vandaag de dag is het enorm populair en wordt het vaak als avondmaaltijd gegeten. Het zijn eigenlijk schaaltjes met diverse hapjes, bijvoorbeeld olijven, gekruide gamba’s en gehaktballetjes. Op Lekkeremaaltijd vind je heerlijke tapas inspiratie!

Ook buiten Spanje wordt het vaak als avondmaaltijd in de verschillende tapasbars geserveerd. De Nederlandse versie verschilt wel vaak met wat men in Spanje als tapas eet. Er zijn enorm veel soorten, die sterk per regio verschillen. Enkele bekende zijn serrano-ham, olijven, calamares of tortilla de patatas.

Of wat dacht je van viscourgette koekjes, empanadas of gevulde portobello’s? Het enige dat je nog hoeft te doen is fruit in huis halen voor de sangria! De naam is te danken aan een vlieg. Barkeepers legde vroeger een stukje brood of ham over een drank om de vliegen en andere insecten tegen te houden. Tapa betekend letterlijk vertaald “deksel”.

bruschetta met tomaat
4.7Recept waardering

Bruschetta met tomaat

Even snel een lekker hapje op tafel zetten? Wat dacht je van bruschetta met tomaat? Ideaal als je nog een stukje stokbrood hebt liggen van een feestje of verjaardag! Het ziet er lekker en simpel uit he? ... Lees verder
kaasballetjes recept
4.6Recept waardering

Antilliaanse kaasballetjes

Deze kaasballetjes zijn een makkelijke en snelle toevoeging aan elk feestbuffet. Ze zijn in een handomdraai gemaakt en bijna iedereen kan ze waarderen. Het is altijd leuk om warme hapjes te serveren op een fees... Lees verder
meloen met ham
3.7Recept waardering

Serranoham met galia meloen

Serranoham met galia meloen is een heerlijke zomerse tapas. Dit gerecht is heel makkelijk te maken, en is ook nog eens heel gezond. Lekker gezond dus! De zoutige smaak van de ham en de zoetigheid van de meloen ... Lees verder