Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Tapas

Tapas kent haar oorsprong uit Spanje. Daar werd dit oorspronkelijk als hapje tussendoor gegeten. Vandaag de dag is het enorm populair en wordt het vaak als avondmaaltijd gegeten. Het zijn eigenlijk schaaltjes met diverse hapjes, bijvoorbeeld olijven, gekruide gamba’s en gehaktballetjes. Op Lekkeremaaltijd vind je heerlijke tapas inspiratie!

Ook buiten Spanje wordt het vaak als avondmaaltijd in de verschillende tapasbars geserveerd. De Nederlandse versie verschilt wel vaak met wat men in Spanje als tapas eet. Er zijn enorm veel soorten, die sterk per regio verschillen. Enkele bekende zijn serrano-ham, olijven, calamares of tortilla de patatas.

Of wat dacht je van viscourgette koekjes, empanadas of gevulde portobello’s? Het enige dat je nog hoeft te doen is fruit in huis halen voor de sangria! De naam is te danken aan een vlieg. Barkeepers legde vroeger een stukje brood of ham over een drank om de vliegen en andere insecten tegen te houden. Tapa betekend letterlijk vertaald “deksel”.

meloen met ham
3.7Recept waardering

Serranoham met galia meloen

Serranoham met galia meloen is een heerlijke zomerse tapas. Dit gerecht is heel makkelijk te maken, en is ook nog eens heel gezond. Lekker gezond dus! De zoutige smaak van de ham en de zoetigheid van de meloen ... Lees verder
carpaccio met rucola
4.2Recept waardering

Carpaccio met rucola

Carpaccio met rucola is een heerlijk voorgerecht. Door de rijke smaak van de dun gesneden plakjes vlees en de nootachtige smaak van de rucola is dit een heerlijk gerecht. Je kunt dit in alle seizoenen eten. En ... Lees verder