Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Even snel een lekker hapje op tafel zetten? Wat dacht je van bruschetta met tomaat? Ideaal als je nog een stukje stokbrood hebt liggen van een feestje of verjaardag! Het ziet er lekker en simpel uit he?

Een bruschetta is in feite niets meer en niets minder dan gegrild (stok)brood met een beetje olijfolie dat in de oven verwarmd wordt. Vaak met een lekker stukje beleg, zoals ik met cherry tomaten heb gedaan. Een favoriete topping naar keuze dus! Je zou er werkelijk van alles van kunnen maken. Bijvoorbeeld mini Hawaii broodjes? Stukjes stokbrood met een stukje ham, ananas en kaas. Heerlijk toch?!

Dit keer laat ik een makkelijk recept zien voor bruschetta met tomaat. Of eigenlijk, cherry tomaat. Deze zijn een stukje zoeter dan de reguliere tomaten. Perfect voor een feestje, of gewoon als lekker hapje voor ’s avonds op de bank!
Deze ingrediënten heb je nodig
plakjes oud stokbrood
bakje cherry tomaten
1 fijn gesnipperd sjalotje
2 geperste knoflook teentjes
scheutje olijfolie
stukje basilicum
100 gram roomkaas of kruidenboter
zout en peper

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 190 graden. Snij de cherry tomaatjes in partjes. Zorg ervoor dat niet alle pitjes en niet alle sap in de cherry tomaatjes op het stokbrood komt, dan worden ze sompig. Leg deze in een kom en meng het met de gesnipperde sjalot en de geperste knoflook. Breng het op smaak met een beetje zout en peper.

Smeer de stukjes stokbrood in met een lekkere hoeveelheid olijfolie. Breng daarna een dun laagje roomkaas of kruidenboter aan op een kant en leg er met een lepel wat van het cherry tomaten mengsel op. Schuif ze daarna in de oven. De bruschetta’s zijn in ongeveer 10 minuten klaar. Garneer de bruschetta’s als laatste met een lekker stukje basilicum of munt.

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

 

eet smakelijk

Bruschetta met tomaat
Bereiding
Smaak
Originaliteit
4.7Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Bruschetta met tomaat


By
Published:
Total time:
Calories per serving:
Fat per serving:

Ingredients: Thinly-sliced plakjes oud stokbrood bakje cherry tomaten 1 fijn gesnipperd sjalotje 2 geperste knoflook teentjes scheutje olijfolie stukje basilicum 100 gram roomkaas of kruidenboter zout en peper
Price: 8

Directions:
Verwarm de oven voor op 190 graden. Snij de cherry tomaatjes in partjes. Zorg ervoor dat niet alle pitjes en niet alle sap in de cherry tomaatjes op het stokbrood komt, dan worden ze sompig. Leg deze in een kom en meng het met de gesnipperde sjalot en de geperste knoflook. Breng het op smaak met een beetje zout en peper. Smeer de stukjes stokbrood in met een lekkere hoeveelheid olijfolie. Breng daarna een dun laagje roomkaas of kruidenboter aan op een kant en leg er met een lepel wat van het cherry tomaten mengsel op. Schuif ze daarna in de oven. De bruschetta's zijn in ongeveer 10 minuten klaar. Garneer de bruschetta's als laatste met een lekker stukje basilicum of munt. ...

Over de auteur

30 jaar, oprichter van Lekkeremaaltijd.nl Kim staat graag in de keuken en heeft een voorliefde voor Azië. Ik ben ook gek op fotograferen. Zodra ik uit bed stap denk ik aan eten. Op mijn website vul ik de bladzijden met mijn culinaire avonturen. Het liefst iedere dag iets nieuws. Een recept, een video of een hotspot die ik heb bezocht. Je zou dus kunnen zeggen dat ik gek ben op food en alles daar omheen.

Gerelateerde berichten

9 reacties

  1. Fleur

    Heerlijk recept! Ik kende het al wel met gewone gehakte tomatenblokjes, maar lijkt me lekkerder met cherry tomaatjes!

    Beantwoorden
  2. Marla

    Ik heb nog nooit bruschetta klaar gemaakt en nu dat ik heb gelezen dat het zo simpel is moet ik het eens gaan proberen. Bedankt voor dit recept. Ik zal het ook wel gebruiken voor op mijn verjaardag!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.