Vroeger, toen de V&D nog dé plek was om leuke nieuwe shirtjes te scoren, at ik vaak een broodje met kip en taugé. Op de bovenste verdieping zat toen de La Place. Lekker gezellig uitgebreid lunchen met vriendinnen, maar minstens net zo lekker was het om een broodje mee te nemen.

Mijn favoriet was wel het broodje met kip en taugé, gekruide kipfilet met een smakelijke dressing. Dit broodje wordt hier om de hoek ook verkocht en is bijna identiek aan het broodje van de La Place, enige minpunt is de prijs. Ruim vier euro betaal je voor zo’n broodje. Omdat ik het mij niet voor kan stellen dat het maken van zo’n broodje duur en ingewikkeld is besloot ik afgelopen weekend zelf eens een Broodje met kip en taugé te maken. Het is allereerst niet veel werk, en je betaald veel minder!
Deze ingrediënten heb je nodig
500 gram kipfilet
Italiaanse kruiden
luxe broodje naar keus
150 ml crème fraîche
3 el Yofresh
1 el cajun kruiden
bakje taugé
peper en zout

Zo maak je het
Als eerst kook je de kipfilet, dit neemt verreweg de meeste tijd in beslag. Leg de kipfilets in een grote pan met voldoende water op hoog vuur. Zodra het water gaat koken voeg je een snufje zout toe, draai daarna het vuur laag en laat het 10 minuten koken, draai daarna het vuur helemaal uit en laat de kip opnieuw 10 minuten in het water liggen.

In de tussentijd kun je aan de slag met de lekkere dressing, dé smaakmaker van het broodje. Er gingen destijds veel verschillende recepten in de ronde, ik heb er meerdere geprobeerd, en ik vond deze combinatie persoonlijk het lekkerste. Voor deze dressing heb je een bekertje crème fraîche nodig, 1 eetlepel Yofresh en 1 eetlepel cajunkruiden. Ik kan je wel aanraden om tussen het maken van de dressing te proeven, smaak is erg persoonlijk!

Heb je geen Yofresh in huis, dan kun je ook mayonaise gebruiken, voeg in dat geval wel een lepeltje yoghurt toe. Pas ook op met de cajunkruiden, hiervan gebruik je er al snel teveel en als je er teveel door hebt gedaan dan kun je opnieuw beginnen. Maak de saus dus stapje voor stapje, en voeg niet in 1 keer alle ingrediënten toe.

broodje taugé met kip

Zodra de kipfilet klaar is haal je deze uit de pan en kruid je de filets rondom met een ruime hoeveelheid zwarte peper. Daarna met en een beetje Italiaanse kruiden. Snij de kipfilet daarna in dunne lange strookjes. Snij als laatst het broodje door midden en smeer een royale hoeveelheid dressing uit. Leg daar de kip overheen en tot slot een handje rauwe taugé. Een heerlijke lunch! Budgetproof en onwijs lekker!

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

 

eet smakelijk

4.67/5 (3)

Beoordeling