rode bieten smoothie

Rode bieten smoothie

Je zal vast wel denken, een rode bieten smoothie? Is dat wel lekker? Zeker is dat lekker! Als je deze smoothie mixt met andere vruchten is het een super lekkere smoothie én supergezond! Hij zit namelijk bomvol gezonde vitamines. Rode bieten zijn namelijk ware vitamine boosters.

Enkele van de gezonde eigenschappen van rode bieten zijn de hoeveelheid vitamines. Het is een bron van vitamine A en C, daarmee onmisbaar voor een sterk immuunsysteem. Ook zijn ze rijk aan vezels en andere gezonde voedingsstoffen zoals ijzer, kalium, magnesium en foliumzuur. Ook bevatten rode bieten “betacyanine”, dat is een plantaardig pigment dat volgens onderzoek cellen beschermt tegen kankerverwekkende stoffen. Daarnaast bevatten ze een flinke dosis antioxidanten en verkleinen ze het risico op hart en vaatziektes. Kortom, een superfood!
Deze ingrediënten heb je nodig
1 voorgekookte rode biet
2 kiwi’s
2 sinaasappels
1 banaan
1 citroen

Zo maak je het
Heel eenvoudig! Ik kan er natuurlijk een lang verhaal van maken, maar dat is helemaal niet nodig. Schil de kiwi’s en snij de rode biet en de banaan in kleine stukken. Pers de citroen en de sinaasappels uit en doe deze ingrediënten in de blender. Even goed door elkaar mixen en smullen maar!

smoothie van rode bieten

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

Rode bieten smoothie


By
Published:
Total time:
Calories per serving:
Fat per serving:

Ingredients: Thinly-sliced 1 voorgekookte rode biet 2 kiwi's 2 sinaasappels 1 banaan 1 citroen
Price: 5

Directions:
Heel eenvoudig! Ik kan er natuurlijk een lang verhaal van maken, maar dat is helemaal niet nodig. Schil de kiwi's en snij de rode biet en de banaan in kleine stukken. Pers de citroen en de sinaasappels uit en doe deze ingrediënten in de blender. Even goed door elkaar mixen en smullen maar! ...

30 jaar, oprichter van Lekkeremaaltijd.nl Kim staat graag in de keuken en heeft een voorliefde voor Azië. Ik ben ook gek op fotograferen. Zodra ik uit bed stap denk ik aan eten. Op mijn website vul ik de bladzijden met mijn culinaire avonturen. Het liefst iedere dag iets nieuws. Een recept, een video of een hotspot die ik heb bezocht. Je zou dus kunnen zeggen dat ik gek ben op food en alles daar omheen.

1 reactie

  1. Dat ziet er heerlijk uit, Kim! Je kunt zoveel met bieten, het verbaast me elke keer weer. Ik ben aan de slag gegaan met een bietenspread voor op brood. Misschien vinden je lezers het wel lekker :) Je kunt mijn recept hier nalezen: http://artyfartylife.com/appel-bieten-spread
    Groetjes Jessica

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet opgeslagen of gedeeld met derden. *