Pasta met geitenkaas en rucola is een makkelijk recept dat snel op tafel staat! Door de combinatie van de ingrediënten een heerlijk smaakvol gerecht, klaar in 15 minuten! Alweer pasta? Jazeker, ik ben gek op pasta, je kunt er namelijk eindeloos mee variëren en het staat snel op tafel.

Naast deze gevulde pastaschelpen met salami en basilicum is dit één van mijn favorieten, geitenkaas en rucola vormt een heerlijk geheel. Een aantal jaar geleden vond ik geitenkaas helemaal niet lekker, grappig dat je smaak zo snel kan veranderen. Zo blijkt maar weer dat je in principe alles kunt leren eren. Ik maak de pasta met geitenkaas en rucola met zachte geitenkaas van de AH, die verdeel ik dan weer met de pasta en de groentes. Doordat de pasta warm uit de pan komt, smelt de geitenkaas als het waren door de pasta heen, dit geeft een heerlijk “creamy” effect. En, gegarandeerd binnen 15 minuten op tafel!
Deze ingrediënten heb je nodig
400 gram spaghetti
200 gram geitenkaas naturel
150 gram crème frache
50 gram cashewnoten
150 gram rucola
peper en zout

Zo maak je het
Voor dit gerecht zet je een pan water op het vuur zodat het water kan gaan koken. Was ondertussen de rucola en laat deze goed uitlekken. Als het water kookt voeg je de spaghetti toe aan het water en kook deze zoals op de verpakking staat. Maak in een andere pan de pasta saus.

pasta geitenkaas

Voeg in deze pan de geitenkaas en de crème frache toe en laat deze op een heel laag vuur 1 geheel worden. Voeg nu de cashewnoten toe. Griet de spaghetti af en schep het op een bord. Voeg nu in de pan met saus de rucola toe en roer het goed door elkaar. Maak het af met een beetje peper en zout. Schep nu de spaghetti op het bord en voeg daarover de saus toe.

gezonde geitenkaas pasta

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

 

eet smakelijk

5/5 (2)

Beoordeling