Pasta! Ik ben er helemaal verzot op, en dan zeker dit recept gevulde pastaschelpen met salami en basilicum. Naast de alom bekende pasta zien we tegenwoordig steeds vaker de grotere pastaschelpen opduiken in restaurants, supermarkten hebben dit product inmiddels ook gevonden. Ze zijn geweldig om te vullen met romige mengels.

Daarna kun je ze lekker gratineren om vervolgens de oven in de schuiven! Ik heb deze zak pastaschelpen bij de lokale Albert Heijn gekocht. Zodra je de verpakking ziet begrijp je waarom het ook wel “Gigante” genoemd wordt, ze zijn enorm! Je kunt ze tevens vinden onder de naam “Conchiglioni“. Je kunt er ook een vegetarisch gerecht van maken, dan zou je de salami kunnen vervangen door bijvoorbeeld (kastanje) champignons.
Deze ingrediënten heb je nodig
250 gram pastaschelpen
500 ml gezeefde tomaten
150 gram salami (worst of plakjes)
1 rode ui
1 knoflookteen
100 gram basilicum
1 gegrilde paprika uit blik
2 el parmezaanse kaas
peper en zout
olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook vervolgens de pastaschelpen in 6 minuten “al dente” en giet ze daarna af. Snipper een uitje en het knoflookteentje en fruit deze aan in een grote (wok) pan met een beetje olijfolie. Snij daarna de salami in blokjes en de basilicum in stukjes, leg deze even apart. Voeg de gezeefde tomaten toe aan de pan en breng het op smaak met een snufje peper en zout. Laat het sausje 10 minuten zacht pruttelen zodat het iets aan kan dikken.

Roer de salami samen met de basilicum en de gegrilde paprika erdoor. Vul de pastaschelpen dan met een kleine lepel met het mengsel. De saus die over is (zorg ervoor dat het zoveel mogelijk tomatensaus is) giet je in een ovenschaal. Leg de gevulde pastaschelpen in de schaal en strooi er Parmezaan overheen. De ovenschaal zet je ongeveer 20 minuten in de oven.

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

 

eet smakelijk

5/5 (1)

Beoordeling