Wie gek is op champignons kent ongetwijfeld de portobello, in dit recept gegrilde portobello met mozzarella en tomaat, Jammie! Portobello’s zijn heerlijk in combinatie met een knoflookbrood, en zelf gebakken knoflook naanbrood, je kunt dit ook weglaten en ze zo uit de oven opeten, ideaal als hapje of makkelijke lunch.

Zonder brood is dit recept goed binnen te houden, eet je dit als hoofdgerecht maak er dan meerdere, wie gek is op champignons zal ze snel opeten! Anders gezegd, ze zijn gigantisch lekker! Een makkelijk en lekker gerechtje die niet zou misstaan op een feestdag, of als verassing. Met dit recept kun je dan ook eindeloos variëren, de vulling zou bijvoorbeeld ook lekker smaken met blauwe kaas in plaats van mozzarella. Heb je dit niet in huis kun je ook prima normale kaas gebruiken. Wist je dat een portobello eigenlijk niets anders is dan een mega kastanjechampignon?
Deze ingrediënten heb je nodig
2 portobello’s
8 mini mozzarella bolletjes
2 teentjes knoflook
8 cherrytomaatjes
2 el zonnebloemolie
2 el balsamico azijn
verse basilicum

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de 2 knoflookteentjes fijn en voeg hierbij 2 eetlepels olijfolie toe. Smeer hiermee de portobelo’s helemaal in. nu kun je beginnen met het halveren van de cherrytomaatjes. Vul de portobello’s met elk 4 mozzarellabolletjes, en 4 gehalveerde cherrytomaatjes. Sprenkel nu over de portobello’s de basamico azijn. Zet ze nu in de oven en bak ze af in 15 minuten. Maak het af met een paar blaadjes verse basilicum.

portobello recept

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

 

eet smakelijk

5/5 (1)

Beoordeling