Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Wie gek is op champignons kent ongetwijfeld de portobello, in dit recept gegrilde portobello met mozzarella en tomaat, Jammie! Portobello’s zijn heerlijk in combinatie met een knoflookbrood, en zelf gebakken knoflook naanbrood, je kunt dit ook weglaten en ze zo uit de oven opeten, ideaal als hapje of makkelijke lunch.

Zonder brood is dit recept goed binnen te houden, eet je dit als hoofdgerecht maak er dan meerdere, wie gek is op champignons zal ze snel opeten! Anders gezegd, ze zijn gigantisch lekker! Een makkelijk en lekker gerechtje die niet zou misstaan op een feestdag, of als verassing. Met dit recept kun je dan ook eindeloos variëren, de vulling zou bijvoorbeeld ook lekker smaken met blauwe kaas in plaats van mozzarella. Heb je dit niet in huis kun je ook prima normale kaas gebruiken. Wist je dat een portobello eigenlijk niets anders is dan een mega kastanjechampignon?




Deze ingrediënten heb je nodig
2 portobello’s
8 mini mozzarella bolletjes
2 teentjes knoflook
8 cherrytomaatjes
2 el zonnebloemolie
2 el balsamico azijn
verse basilicum

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de 2 knoflookteentjes fijn en voeg hierbij 2 eetlepels olijfolie toe. Smeer hiermee de portobelo’s helemaal in. nu kun je beginnen met het halveren van de cherrytomaatjes. Vul de portobello’s met elk 4 mozzarellabolletjes, en 4 gehalveerde cherrytomaatjes. Sprenkel nu over de portobello’s de basamico azijn. Zet ze nu in de oven en bak ze af in 15 minuten. Maak het af met een paar blaadjes verse basilicum.

portobello recept

 

eet smakelijk

Gegrilde portobello met mozzarella en tomaat
Bereiding
Smaak
Originaliteit
4.3Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Over de auteur

30 jaar, oprichter van Lekkeremaaltijd.nl Kim staat graag in de keuken en heeft een voorliefde voor Azië. Ik ben ook gek op fotograferen. Zodra ik uit bed stap denk ik aan eten. Op mijn website vul ik de bladzijden met mijn culinaire avonturen. Het liefst iedere dag iets nieuws. Een recept, een video of een hotspot die ik heb bezocht. Je zou dus kunnen zeggen dat ik gek ben op food en alles daar omheen.

Gerelateerde berichten

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.