Bij het zien van dit gerecht van bladerdeeg envelop hapjes zou je denken dat het feest is! Een gerechtje dat niet zou misstaan als voorafje van een kerstdiner. Daarnaast past het helemaal in de trend om gezond te eten, een lekker, gemakkelijk en gezond hapje! In dit recept leg ik je graag uit hoe je dit maakt.

Een gerechtje waar ik echt vrolijk van wordt! Als ik bladerdeeg envelop hapjes heb gemaakt vragen mensen mij wel eens “waar heb je dit gekocht”, natuurlijk zorgt dit voor een glimlach, de hapjes vallen dus in de smaak! Wanneer ik dan vertel dat ik het zelf heb gemaakt willen ze ook graag weten hoe. Als je zelf gek bent op bladerdeeg hapjes zou ik deze zeker eens een keertje proberen.

Het is gemakkelijk om te maken en zal tafelgasten enorm verassen. Zeker tijdens een feestje als voorafje, met zo’n hapje maak je zeker weten indruk! Het recept maak ik in de vorm van een envelop, iets dat je niet vaak tegenkomt. Het geheim is de vulling die zeer smaakvol en aromatisch is. Wil je meer hapjes gaan maken? Vergeet dan niet deze pagina te bekijken voor nog veel meer inspiratie!




Deze ingrediënten heb je nodig
50 gram roomboter
450 gram bevroren spinazie
50 ml room
2 teentjes knoflook
2 el olijfolie
zout en peper
200 gram cottage cheese
1 pakje bladerdeeg a 200 gram
1 ei
40 gram walnoten
sesamzaadjes

Zo maak je het
Verwarm als eerst de oven voor op 180 graden. Laat de bevroren spinazie ontdooien in een schaal, meng het zo nu en dan door om er zeker van te zijn dat er geen bevroren stukken meer tussen zitten. Wanneer het ontdooid is leg je de spinazie in een vergiet en laat je het goed uitlekken.

Zet daarna een kookpan op laag vuur en leg hier de spinazie in. Voeg de roomboter en room toe en roer het geheel door elkaar. Maak kleine stukjes van de knoflook teentjes en voeg deze aan het spinazie mengsel toe, daarna peper en zout. Roer het opnieuw door elkaar en voeg als laatst de cottage cheese toe, laat deze wel eerst uitlekken! Opnieuw roeren zodat alle ingrediënten zich met elkaar hebben vermengd. Zet het vuur uit en laat het even rusten.

Leg de plakjes bladerdeeg op het aanrechtblad en snij in de lengte gelijke vierkanten. In het midden van het plakje bladerdeeg vul je deze met het spinazie mengsel, ongeveer twee eetlepels. Leg daarna de hoekjes in het midden neer zodat het een envelop vorm krijgt. Doe dit totdat het bladerdeeg en/of vulling op is. Klop daarna het eitje uit in een bakje. Gebruik het ei om de vorm te “lijmen”. Met een kwastje smeer je een beetje over de bladerdeeg envelop hapjes. Als kers op de taart leg je een stukje walnoot in het midden van het bladerdeeg envelopje.

bladerdeeg recepten

Bak ze af in een voorverwarmde oven in ongeveer 25 minuten goudbruin en bestrooi ze met sesamzaadjes.

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

 

eet smakelijk

5/5 (2)

Beoordeling