Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

In de supermarkt zie je die bakjes rauwkostsalade wel eens liggen, zo nu en dan neem ik er wel is eentje mee om als bijgerecht te serveren, maar waarom zou je niet zelf een healthy rauwkostsalade maken?. Ook in restaurants kom je deze salade veelvuldig tegen, als toevoeging. Eigenlijk is het niet meer dan verschillende rauwe groenten dat in stukjes is gesneden. Vaak met een, als je het in de supermarkt hebt gekocht, ongezonde saus.

Maar je kunt zelf ook makkelijk een heerlijke rauwkostsalade maken, natuurlijk veel gezonder dan die van de supermarkt. Ideaal om op tafel te zetten bij een barbecue of om te serveren als bijgerecht tijdens een uitgebreid diner. In dit artikel laat ik je graag zien dat je het makkelijk zelf kunt maken! Neem van mij aan, het stelt niets voor. Het is in ieder geval healthy! Kies je ook nog voor biologische groenten dan weet je zeker dat je heel goed bezig bent. Met dit recept kun je naar hartenlust variëren, voeg dus vooral ingrediënten toe die je erg lekker vindt!

Online zijn er honderden rauwkostsalade recepten te vinden, maar deze is wel heel makkelijk! Voor dit recept kun je het beste een keukenmachine gebruiken om de ingrediënten fijn mee te krijgen, je kunt het natuurlijk ook met de hand doen maar dan ben je langer bezig. Iedere vegetariër zou dit recept ook kunnen waarderen, bekijk hier welke vegetarische gerechten je erbij kunt serveren!




Deze ingrediënten heb je nodig
1 komkommer
1 appel
bieslook
1 avocado
peper en zout
40 ml yoghurt
1 el olijfolie

Zo maak je het
Leg de ingrediënten klaar en spoel ze goed schoon onder de kraan. Zet de keukenmachine klaar en verdeel de komkommer en de appel in een aantal grotere stukken. Snij de avocado in twee stukken en verwijder de pit, maak er daarna ook een aantal grote stukken van. Hak de groenten in kleine stukken in de keukenmachine, of natuurlijk met de hand.

Pak een salade kom en doe hier het groentemengsel in. Voeg 40 ml yoghurt en 1 eetlepel olijfolie toe en meng het door elkaar. Voeg daarna peper en zout toe om het op smaak te brengen. Garneer het met een steeltje bieslook. Tip: Dit bijgerecht smaakt ook heel lekker als je een bosuitje toevoegt!

zelf rauwkostsalade maken

 

eet smakelijk

Healthy rauwkostsalade maken
Bereiding
Smaak
Originaliteit
4.6Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Over de auteur

30 jaar, oprichter van Lekkeremaaltijd.nl Kim staat graag in de keuken en heeft een voorliefde voor Azië. Ik ben ook gek op fotograferen. Zodra ik uit bed stap denk ik aan eten. Op mijn website vul ik de bladzijden met mijn culinaire avonturen. Het liefst iedere dag iets nieuws. Een recept, een video of een hotspot die ik heb bezocht. Je zou dus kunnen zeggen dat ik gek ben op food en alles daar omheen.

Gerelateerde berichten

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.