Naanbrood met knoflook, iets dat ik vaak bestel als we uit eten gaan. Hoewel ik het al vaker heb gegeten, had ik het nog nooit zelf gemaakt. Maar wat zit er een groot verschil in het naanbrood dat je in de supermarkt kunt kopen en een zelfgemaakte. En natuurlijk, hoe cliché ook, veel en veel lekkerder!

Naanbrood wordt veelal gegeten bij Indiaanse gerechten, een “Indian curry” bijvoorbeeld. Het brood kun je hier heerlijk in dippen, of serveer het met een zelfgemaakte avocado hummus. Ik moet je er wel bij vertellen dat ik het zo lekker vindt, dat het meeste al op is voordat ik de keuken verlaat! Omdat het brood vrij simpel is kun je naar hartenlust kruiden toevoegen. In dit naanbrood recept de knoflook variant, gewoon omdat ie zo lekker is!
Deze ingrediënten heb je nodig
150 ml melk
2 tl suiker
4 gram droge gist
450 gram bloem
2 tl gedroogde koriander
1 tl bakpoeder
2 knoflook teentjes
2 el olie
zout en peper
200 gram Griekse yoghurt

Zo maak je het
Pak een schaal en giet de melk erin, voeg dan één theelepel suiker en het droge gist toe. Roer het door elkaar en zet het even aan de kant, laat het 15 minuten staan.

In een grote kom voeg je bloem, bakpoeder, zout, koriander, zout en peper en de overige suiker toe. Roer dit met een garde goed door elkaar heen. Zodra er “melk belletjes” te zien zijn aan het oppervlak kun je dit samen met de Griekse yoghurt en de olie toevoegen bij de rest. Kneed het deeg nu ongeveer 10 minuten totdat je een soepel deeg hebt.

Vet vervolgens een kom in met een klein beetje olie en maak een bal van het deeg, leg deze daarna in de kom. Dek deze af en laat het 45 tot 60 minuten rijzen, totdat je deegbal in volume is verdubbeld. Verwarm de oven op 250 graden en laat de bakplaat in de oven zitten.

Nadat het deeg klaar is met rijzen kneed je ‘m opnieuw door elkaar om de lucht uit het deeg te halen. Verdeel het deeg daarna in acht stukken. Wil je kleiner naanbrood dan kun je natuurlijk kleinere bolletjes maken.

Bestrooi het werkblad nu met een klein beetje bloem en neem daarna een bolletje deeg. Druk deze plat en rol het zo dun mogelijk in een ovale vorm plat. Dek de rest van de bolletjes af die je niet gebruikt. Snij daarna knoflook teentjes in kleine stukjes en strooi deze over het deeg.

Daarna haal je de bakplaat uit de oven en leg je het platte deeg erop. Je hoeft hiervoor geen bakpapier te gebruiken. Schuif de plaat zo snel mogelijk terug in de oven. Bak ze vervolgens in 3 tot 5 minuten gaar. Je kunt er het beste even bij blijven staan, het kan ineens snel gaan!

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

 

eet smakelijk

5/5 (1)

Beoordeling