Avocado hummus, ik ben er echt gek op, het is ook nog eens heel gezond! Ik heb meerdere varianten hummus die ik in de loop van de tijd met jullie ga delen, eerst mijn persoonlijke favoriet. De avocado hummus maak je gemakkelijk en is snel klaar. Ideaal als bijgerecht, als lekkere dipsaus bij pide brood of chips, of gebruik het om groentes zoals paprika in te dippen.

Je zou kunnen zeggen dat het een mix is tussen hummus en guacamole. Je kunt deze dipsaus het beste in één keer opeten omdat avocado de neiging heeft snel te verkleuren. De smaak is er dan niet minder om, maar het ziet er niet zo ‘vers’ meer uit.
Deze ingrediënten heb je nodig
1 avocado
1 ui
2 tenen knoflook
Sap van een 1/2 citroen
1 tl komijn
zout en peper
1 el olijfolie

Zo maak je het
Meng de ingrediënten tegelijkertijd in de keukenmachine tot er een egale pasta ontstaat. Breng de hummus op smaak met komijn, peper en zout. Daarna voeg je de olijfolie toe. Het kan zijn dat je meer nodig hebt dan één eetlepel, dit hangt af van hoe vers de avocado is. Totdat je een mooi smeuïg geheel hebt.

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

eet smakelijk

5/5 (1)

Beoordeling