De beste manier om af te vallen op basis van gezonde voeding is door op zoek te gaan naar koolhydraatarme recepten. Wie deze recepten gebruikt binnen zijn of haar dieet zal versteld staan van de werking.

Koolhydraatarme recepten helpen je niet alleen om op een goede, verantwoorde manier gewicht te verliezen, maar zorgen ook voor een verbeterde gezondheid. Wie koolhydraatarm eet zal meer weerstand hebben dan iemand anders en een betere conditie krijgen.

Wil jij beginnen met het bereiden van koolhydraatarme recepten? Dan geven we je in dit artikel graag 5 tips die je kunnen helpen om goed van start te gaan. Het is niet moeilijk om over te stappen op koolhydraatarme recepten, maar deze tips helpen je wel goed om het op de juiste manier te doen.

Zoek de juiste ingrediënten

De lijst met ingrediënten voor in een koolhydraatarm recept is eindeloos. Maar over het algemeen moet je het onderscheid kunnen maken tussen koolhydraatarme en koolhydraatrijke producten. Koolhydraatarme producten bevatten nauwelijks koolhydraten. Het zijn producten die vaak veel eiwitten bevatten, zoals ei en noten en zaden. Ook groenten en fruit, vlees en vis bevatten veel eiwitten en zijn koolhydraatarm. Je kunt deze producten goed kopen en gebruiken, mits ze onbewerkt zijn. Dus geen vlees en vis uit het vriesvak, maar gewoon vers uit het vleesschap.

Accepteer hulp

Beginnen met een koolhydraatarm dieet is misschien iets dat je samen met een ander wil doen. Omdat je op die manier elkaar kan helpen en verder kan denken. Je staat er in ieder geval niet alleen voor. Accepteer hulp als je die krijgt en schakel hulp in als je netwerk niet zo groot is. Op Facebook zijn vele groepen te vinden die koolhydraatarme recepten delen en je ook gerust willen uitleggen wat nu de definitie is achter het koken van koolhydraatarme gerechten. Op die manier heb je een stukje support en motivatie achter je, waar je altijd op terug kan vallen. Helemaal mooi is het natuurlijk wanneer je thuis in je omgeving iemand hebt zitten die samen met jou koolhydraatarme recepten wil bereiden en af wil vallen. Want samen bereik je natuurlijk meer dan alleen.

Beperk het niet alleen tot eten

Wil je echt afvallen? Beperk je dieet dan niet alleen tot eten. Ook sporten kan een hele mooie en goede bijdrage leveren aan het verliezen van gewicht. Sporten doe je in de sportschool, maar kan ook prima thuis. In feite is elke vorm van beweging mooi meegenomen, zolang je maar energie verbruikt.

Denk aan de tussendoortjes

Niet alleen de hoofdmaaltijden van de dag zijn belangrijk om te vervangen. Juist de tussendoortjes richten vaak schade aan. Ze zitten doorgaans vol met suikers. Je hebt dan het idee dat je gezond bezig bent, omdat je echt even energie ervaart. Maar beter is het om ook je tussendoortjes koolhydraatarm te maken. Dat kan heel eenvoudig, want een zakje noten en zaden is zo gekocht. Ook kun je havermout als tussendoortje gebruiken door diverse gerechten en staat het op sociale media vol met lekkere recepten voor koolhydraatarme tussendoortjes. Wat je ook doet, zorg ervoor dat je met je tussendoortje niet teveel suikers binnenkrijgt.

Wees kritisch op de recepten

Helaas kan iedereen tegenwoordig zijn of haar recepten kwijt op internet. Hoe goed bedoeld het ook kan zijn, niet elk recept dat de titel “koolhydraatarm” draagt is dat ook. Vaak kom je recepten tegen die wemelen van de suikers en toch koolhydraatarm worden genoemd. Je moet daar dus kritisch naar kijken en dat kan alleen als je weet waar je op moet letten. Kijk dus altijd naar de hoeveelheid koolhydraten die erin zitten. Dat hoeft niet verkeerd te zijn, mits het aandeel “waarvan suikers” astronomisch hoog is. Dan kun je het recept beter aan je laten voorbijgaan.

5/5 (1)

Beoordeling