Mini calzone pizza met ham zijn heerlijk als lekkere lunch of als hapje ’s avonds op de bank. Het voordeel van deze kleine calzone pizza is dat je niet in één keer een grote pizza op hoeft te eten. Je eet er net zoveel als je zelf wilt! Zelf een pizza maken is een persoonlijke hobby, een plaatpizza als hoofdgerecht of kleine pizza’s, ik ben er dol op!

Het leuke is dat je bij zelf pizza’s maken ‘helemaal los’ kunt gaan. Ingrediënten die jij lekker vindt doe je erop, en iets dat je minder lekker vindt laat je lekker liggen. Op die manier heb je een gerecht die je lekker vindt. Laat in de comments achter welke pizza jullie het lekkerste vinden, de gewone ‘platte’ pizza, of de calzone pizza? Op het moment van schrijven krijg ik spontaan zin om een pizza in de oven te schuiven, haha!
Deze ingrediënten heb je nodig
340 gram bloem
250 ml water
5 gram gist
4 gram zout
olijfolie
6 el tomatenpasta
1 tl oregano
zout & peper
4 plakjes ham
150 gram geraspte kaas

Zo maak je het
Verwarm als eerst de oven voor op 220 graden, met boven en onder warmte. Het deeg voor deze mini pizza’s kun je het beste met een keukenmachine maken. Meng de bloem, gist en zout door elkaar en voeg een deel water toe. Het zout en de gist mogen elkaar (nog) niet raken, bij het mengen natuurlijk wel. De mixer van de keukenmachine laat je nu draaien op de laagste stand. Wanneer je deeg te droog is voeg je het andere deel water toe. Op het laatst voeg je een klein scheutje olijfolie toe.

Je deeg is klaar op het moment dat je er een bal van kunt maken. Het mag nog best een beetje plakkerig aanvoelen. Het deeg laat je vervolgens ongeveer één uur rijzen in een kom op een warm plekje met een natte doek er overheen. Wanneer het deeg in volume is verdubbeld is je deeg goed gerezen!

Pak vervolgens het deeg en snij het in vier gelijke stukken, daarna maak je er bolletjes van. Laat deze opnieuw rusten met een natte doek. Doe dit ongeveer 30 minuten. Nu maak je het deeg plat en rek je de buitenkant steeds verder op. Dit kun je het beste doen door het deeg rond te laten draaien met de palm van je hand. Zorg er wel voor dat het niet té dun wordt, dan kan het deeg gaan scheuren. Je kunt hiervoor natuurlijk ook een deegroller gebruiken.

Meng vervolgens de tomaten pasta met de kruiden en bestrijk de pizza. Leg er dan een plakje ham op en verdeel de geraspte kaas. Nu kun je het deeg dicht vouwen en druk je het langs de randen iets aan. Als je dit gedaan hebt heb je vier mini calzone pizza’s. Strijk vervolgens nog een beetje olijfolie langs de randjes van de pizza’s voor een mooie goudbruine kleur. Bak daarna de pizza’s in ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden! Follow my blog with Bloglovin

eet smakelijk

5/5 (1)

Beoordeling