Wentelteefjes is nou typisch een recept dat ik wekelijks maak, het liefst met iedere keer opnieuw net even iets andere ingrediënten, zoals dit recept met aardbeien. Het recept is makkelijk, snel klaar en natuurlijk heel erg lekker!

Als ik ze thuis maak eten we het meestal als verassing ontbijt of lunch in het weekend. Het is dan echt even lekker smullen met de familie! Ook zonder aardbeien smaken ze overigens prima. Wat ook lekker is om een plakje kaas mee te bakken!

Deze ingrediënten heb je nodig
3 boterhammen
2 eieren
handje aardbeien
roomboter
poedersuiker

Zo maak je het
Doe de eieren en de melk in een kom en roer dit goed door elkaar met een garde. Zelf gebruik ik altijd een platte schaal, maar het gaat ook prima in een grote kom. Doop hier de boterhammen in en laat het mengsel in het brood trekken. Haal ze er vervolgens uit en leg ze op een bord.

Zet daarna een grote koekenpan op het vuur en verhit een ruime hoeveelheid roomboter in de pan. Bak vervolgens de boterhammen aan beide kanten goudbruin. Als je dit recept gaat maken voor meer mensen, en dus meer boterhammen gebruikt, bak ze dan in rondes zodat je allemaal lekkere warme wentelteefjes hebt, warm zijn ze namelijk het lekkerst!

Intussen snij je een aantal aardbeien die je samen met de poedersuiker over de wentelteefjes doet. De hoeveelheid poedersuiker hangt natuurlijk van jezelf af, je gebruikt meer als je een echte zoetekauw bent.

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

eet smakelijk

5/5 (1)

Beoordeling