chocoladetaart met nootjes

Chocoladetaart au bain marie

Een verjaardag of ander feestje? Met dit recept maak je makkelijk een heerlijke chocoladetaart au bain marie! Een taart maken is toch altijd een beetje speciaal en lekker! Dit recept valt onder de categorie gebak, maar past ook als feestelijke afsluiter van een lekker diner.

Veel bereidingstijd is niet nodig om een lekkere luchtige chocolade taart op tafel te zetten. Met dit recept kun je iedereen die blijft eten verassen. Lees in dit artikel hoe je deze heerlijke luchtige taart kunt maken!





Deze ingrediënten heb je nodig
200 gram bloem
200 gram kristalsuiker
2 eieren
40 gram cacao
200 gram roomboter
2 eetlepels melk
3/4 tl bakpoeder
1 tl bakpoeder
1,5 dl zure room
1,5 tl vanille extract
zout

Vulling en de bovenkant
300 gram poedersuiker
80 gram melkchocola
80 gram pure chocola
1 el suikersiroop
75 gram roomboter
1 dl zure room
1 tl vanille extract
1/2 tl heet water

Zo maak je het
Laat de boter om mee te beginnen zacht worden, maar hij mag niet smelten. Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng dan met een mixer de suiker, bloem, het bakpoeder, zout en dubbel kool zure soda of 1 tl bakpoeder in een flinke kom door elkaar. Klop de zachte boter door het mengsel. Gebruik een andere kom en meng daarin de cacao en de zure room, de eieren en de vanille. Let erop dat je alles goed mengt omdat de cacao makkelijk kan blijven plakken aan de kom. Doe het cacao mengsel bij de bloem en mix dit goed.

Dit moet je eigenlijk wel echt doen met een mixer met deeghaken. Als alles goed gemixt is verdeel je het in twee bakvormen van 20 cm doorsnee. Doe de taartvormen ongeveer 25-30 minuten in de oven. De taarten zijn gaar als je met een saté prikker erin prikt en deze er weer schoon uitkomt. Laat de taarten goed afkoelen.

De vulling en de bovenkant van de taart maak je als volgt, Smelt te roomboter en de chocolade au bain marie (het basisrecept vind je hier). Dit doe je in een kom die je boven een pan met kokend water houdt. Zeef dan de poedersuiker en voeg deze geleidelijk toe en klop het tegelijkertijd door met het chocolademengsel. Voeg vervolgens de halve theelepel heet water toe en klop alles opnieuw door elkaar. Het mengsel zou nu in principe de dikte moeten hebben van chocopasta. Gebruik bijvoorbeeld een spatel om het zachte mengsel op 1 van de taartbodems te smeren. Maar laat de randen vrij. Leg dan de andere bodem erbovenop. Je hebt nu de taart gevuld.

Neem dan een aantal scheppen van de chocolade en smeer deze uit over de bovenkant. Smeer ook over de zijkanten zodat de taart helemaal bedekt is. Laat de taart dan minimaal 2-3 uur afkoelen in de koelkast. De buitenkant wordt zo glanzend en de chocolade knapperig. Garneer tot slot de taart met wat knapperige gestampte nootjes.

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

eet smakelijk

Chocoladetaart au bain marie


By
Published:
Total time:
Calories per serving:
Fat per serving:

Ingredients: Thinly-sliced 200 gram bloem 200 gram kristalsuiker 2 eieren 40 gram cacao 200 gram roomboter 2 eetlepels melk 3/4 tl bakpoeder 1 tl bakpoeder 1,5 dl zure room 1,5 tl vanille extract zout
Price: 16

Directions:
Laat de boter om mee te beginnen zacht worden, maar hij mag niet smelten. Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng dan met een mixer de suiker, bloem, het bakpoeder, zout en dubbel kool zure soda of 1 tl bakpoeder in een flinke kom door elkaar. Klop de zachte boter door het mengsel. Gebruik een andere kom en meng daarin de cacao en de zure room, de eieren en de vanille. Let erop dat je alles goed mengt omdat de cacao makkelijk kan blijven plakken aan de kom. Doe het cacao mengsel bij de bloem en mix dit goed. Dit moet je eigenlijk wel echt doen met een mixer met deeghaken. Als alles goed gemixt is verdeel je het in twee bakvormen van 20 cm doorsnee. Doe de taartvormen ongeveer 25-30 minuten in de oven. De taarten zijn gaar als je met een saté prikker erin prikt en deze er weer schoon uitkomt. Laat de taarten goed afkoelen. De vulling en de bovenkant van de taart maak je als volgt, Smelt te roomboter en de chocolade au bain marie (het basisrecept vind je hier). Dit doe je in een kom die je boven een pan met kokend water houdt. Zeef dan de poedersuiker en voeg deze geleidelijk toe en klop het tegelijkertijd door met het chocolademengsel. Voeg vervolgens de halve theelepel heet water toe en klop alles opnieuw door elkaar. Het mengsel zou nu in principe de dikte moeten hebben van chocopasta. Gebruik bijvoorbeeld een spatel om het zachte mengsel op 1 van de taartbodems te smeren. Maar laat de randen vrij. Leg dan de andere bodem erbovenop. Je hebt nu de taart gevuld. ...

30 jaar, oprichter van Lekkeremaaltijd.nl Kim staat graag in de keuken en heeft een voorliefde voor Azië. Ik ben ook gek op fotograferen. Zodra ik uit bed stap denk ik aan eten. Op mijn website vul ik de bladzijden met mijn culinaire avonturen. Het liefst iedere dag iets nieuws. Een recept, een video of een hotspot die ik heb bezocht. Je zou dus kunnen zeggen dat ik gek ben op food en alles daar omheen.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet opgeslagen of gedeeld met derden. *