Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Flensjes met sinaasappel en sinaasappelsaus is een klassiek recept van de familie Crêpe Suzette. Je komt dit met enige regelmaat tegen op de menukaart, maar hoe kun je dit zelf maken? Ik vertel je graag hoe!


Ik bestel het eigenlijk nooit maar ik kom ze vaak tegen. Deze flensjes combineren heerlijk met sinaasappel en sinaasappelsaus. Ik heb ervoor gekozen om een scheutje Grand Marnier te gebruiken. Ga je het met kids maken, dan kun je deze natuurlijk achterwege laten.
Deze ingrediënten heb je nodig voor de crêpes
50 gram boter
100 gram bloem
10 gram poedersuiker
geraspte schil van 1 sinaasappel
snufje zout
2 eieren
150 ml melk
50 ml slagroom

Deze ingrediënten heb je nodig voor de sinaasappelsaus
100 gram boter
100 gram suiker
1/2 vanillestokje
10 ml Grand Marnier
200 ml verse sinaasappelsap
bolletjes (vanille) ijs

Zo maak je het
Smelt als eerst 25 gram boter in een koekenpan. Meng de bloem, sinaasappelschil, poedersuiker, snufje zout en de eieren tot een glad beslag in een grote kom. Roer daarna de melk, room en de gesmolten boter door het beslag en zorg ervoor dat er geen klontjes in zitten. Bak deze crêpes in de overgebleven boter, en natuurlijk zo dun mogelijk. Leg ze daarna op een bord en laat ze afkoelen.

flensjes recept

Maak daarna de sinaasappelsaus. Smelt de 100 gram boter in de koekenpan totdat er belletjes ontstaan. Los de suiker op in de pan en laat het mengsel kleuren totdat er een soort karamel ontstaat. Snijd de vanillestokjes open in de lengte en haal met een klein lepeltje het merg eruit. Voeg dit merg toe aan de karamel en blus het geheel af met een scheutje Grand Marnier. Voeg tot slot het vers geperste sinaasappelsap toe en roer het geheel door elkaar.

Serveer het geheel op een bord met twee bolletjes (vanille) ijs.

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

eet smakelijk

Flensjes met sinaasappel en sinaasappelsaus
Bereiding
Smaak
Originaliteit
4.4Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Flensjes met sinaasappel en sinaasappelsaus


By
Published:
Total time:
Calories per serving:
Fat per serving:

Ingredients: Thinly-sliced 50 gram boter 100 gram bloem 10 gram poedersuiker geraspte schil van 1 sinaasappel snufje zout 2 eieren 150 ml melk 50 ml slagroom
Price: 8

Directions:
Smelt als eerst 25 gram boter in een koekenpan. Meng de bloem, sinaasappelschil, poedersuiker, snufje zout en de eieren tot een glad beslag in een grote kom. Roer daarna de melk, room en de gesmolten boter door het beslag en zorg ervoor dat er geen klontjes in zitten. Bak deze crêpes in de overgebleven boter, en natuurlijk zo dun mogelijk. Leg ze daarna op een bord en laat ze afkoelen. ...

Over de auteur

30 jaar, oprichter van Lekkeremaaltijd.nl Kim staat graag in de keuken en heeft een voorliefde voor Azië. Ik ben ook gek op fotograferen. Zodra ik uit bed stap denk ik aan eten. Op mijn website vul ik de bladzijden met mijn culinaire avonturen. Het liefst iedere dag iets nieuws. Een recept, een video of een hotspot die ik heb bezocht. Je zou dus kunnen zeggen dat ik gek ben op food en alles daar omheen.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.