Flensjes met sinaasappel en sinaasappelsaus is een klassiek recept van de familie Crêpe Suzette. Je komt dit met enige regelmaat tegen op de menukaart, maar hoe kun je dit zelf maken? Ik vertel je graag hoe!


Ik bestel het eigenlijk nooit maar ik kom ze vaak tegen. Deze flensjes combineren heerlijk met sinaasappel en sinaasappelsaus. Ik heb ervoor gekozen om een scheutje Grand Marnier te gebruiken. Ga je het met kids maken, dan kun je deze natuurlijk achterwege laten.
Deze ingrediënten heb je nodig voor de crêpes
50 gram boter
100 gram bloem
10 gram poedersuiker
geraspte schil van 1 sinaasappel
snufje zout
2 eieren
150 ml melk
50 ml slagroom

Deze ingrediënten heb je nodig voor de sinaasappelsaus
100 gram boter
100 gram suiker
1/2 vanillestokje
10 ml Grand Marnier
200 ml verse sinaasappelsap
bolletjes (vanille) ijs

Zo maak je het
Smelt als eerst 25 gram boter in een koekenpan. Meng de bloem, sinaasappelschil, poedersuiker, snufje zout en de eieren tot een glad beslag in een grote kom. Roer daarna de melk, room en de gesmolten boter door het beslag en zorg ervoor dat er geen klontjes in zitten. Bak deze crêpes in de overgebleven boter, en natuurlijk zo dun mogelijk. Leg ze daarna op een bord en laat ze afkoelen.

flensjes recept

Maak daarna de sinaasappelsaus. Smelt de 100 gram boter in de koekenpan totdat er belletjes ontstaan. Los de suiker op in de pan en laat het mengsel kleuren totdat er een soort karamel ontstaat. Snijd de vanillestokjes open in de lengte en haal met een klein lepeltje het merg eruit. Voeg dit merg toe aan de karamel en blus het geheel af met een scheutje Grand Marnier. Voeg tot slot het vers geperste sinaasappelsap toe en roer het geheel door elkaar.

Serveer het geheel op een bord met twee bolletjes (vanille) ijs.

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

eet smakelijk

5/5 (2)

Beoordeling