De lekkerste chocolade botercrème maak je helemaal zelf! Het is namelijk niet zo moeilijk. Ik ben verliefd geworden op dit chocolade crème recept. Het is een diep donkere crème die heel mooi glanst. Verreweg de lekkerste botercrème die ik ooit heb gegeten. Fluweelzacht met een volle romige chocolade smaak.

Dit basisrecept kun je voor meerdere doeleinden gebruiken. Zo kun je deze gebruiken om glans te geven aan een chocolade taart, als toef op chocolade cupcakes et cetera. Waar je het uiteindelijk ook voor gaat gebruiken, deze chocolade boter is verrukkelijk! Je kunt aan dit recept nog meer variatie aanbrengen door het een andere smaak te geven door er bijvoorbeeld sinaasappelrasp bij toe te voegen, of een scheutje van je favoriete likeur. Ik vind het zelf erg lekker om chocoladecrème te serveren met vers fruit.
Deze ingrediënten heb je nodig
200 gram pure chocolade
300 gram roomboter op kamertemperatuur
150 gram poeder suiker
80 gram cacao poeder
100 ml slagroom of volle melk
1 tl vanille extract

Zo maak je het
Smelt als eerste de chocolade “au bain-marie” en laat het vervolgens afkoelen. Met au bain-marie bedoel ik het laten smelten van de chocolade. Dit kun je het beste op de au bain-marie manier doen. Dit gaat als volgt: Zet een kookpan op hoog vuur totdat het kookt, zet hem dan uit of op het allerlaagste vuur. Breek de reep pure chocola in stukken en doe deze in een kookpan die kleiner is dan de kookpan die op het vuur staat. Laat de pan met chocolade in de andere pan zakken en blijf roeren totdat je chocolade gesmolten is.

Nadat de chocolade is gesmolten zet je deze weg zodat het kan afkoelen. Pak daarna een grote kom en mix hier de roomboter in. Doe dit een aantal minuten zodat de boter zacht is en een lichte kleur krijgt. Voeg dan langzaam de poedersuiker en je cacao poeder toe en blijf mixen. Zodra het één glad geheel is kun je de pure chocolade, melk/slagroom en vanille extract toevoegen. Mix het geheel totdat het een mooie gladde chocolade boter crème is geworden.

Gebruik dit als basis element voor andere recepten, of serveer het. Aardbeien en chocolade crème doen het bijvoorbeeld erg goed!

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

eet smakelijk

5/5 (1)

Beoordeling