Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Kant en klare pizza’s zijn voor mij een doorn in het oog. Ik koop ze dan ook nooit. De bodem is te dik en het summiere beleg smaakt nooit zoals je zou verwachten. De oplossing? Gewoon zelf een lekkere pizza maken. Wanneer je dit recept volgt dan krijg je een pizza met een dunne bodem en knapperig korstje. Heel lekker dus!

In dit recept leg ik je graag de basis uit, het beleg kun je natuurlijk naar eigen wens invullen. Zelf ben ik gek op garnalen, ik heb voor dit gerecht dus gekozen om een pizza met garnalen te maken. De garnalen kun je vervangen door bijvoorbeeld salami of ham. Een Hawaii pizza of pittige peperoni pizza. Alles is mogelijk. In een eerder recept heb ik jullie laten zien dat je ook eenvoudig een pizza calzone kunt maken, pizza is dus van alle tijd en staat hier wekelijks op het menu. Pizza maken is fun! Maak zelf je eigen pizzadeeg en zet de tafel vol met verschillende ingrediënten. Zo kunnen je tafelgasten hun eigen pizza beleggen. Hier thuis altijd een grot succes.




Deze ingrediënten heb je nodig voor het deeg
250 gram bloem
5 gram gist
1 tl zout
125 ml lauw water
gamba’s
olijfolie
zwarte olijven
rucola
geraspte kaas
kappertjes

Ingrediënten voor het beleg
naar gelang in te vullen, mijn favorieten zijn tomaten in blik, mozzarella, gamba’s, peperoni, salami, ham, kaas, ui en ananas en geroosterde groentes zoals aubergine en paprika

Zo maak je het

Het deeg voor de pizza maak je als volgt: Pak een grote kom, bijvoorbeeld een salade kom en meng hierin het water en gist door elkaar totdat het gist oplost. Voeg daarna de bloem, zout en een scheutje olijfolie toe en kneed het gedurende 10 minuten totdat het een glad deeg is geworden.

garnalen pizza maken

Maak er daarna een bal van en leg deze in een ingevette kom. Dek het vervolgens af met een vochtige theedoek en laat het op een warme plek in de woonkamer rijzen totdat het volume van de bal is verdubbeld. Verwarm de oven voor op 220 graden en bestrooi het aanrechtblad met bloem. Verdeel het deeg in twee bollen. Kneed het opnieuw zodat de lucht ontsnapt. Rol het daarna met een deegroller uit totdat het een dunne lap is geworden.

Nu kun je de pizzabodem vullen met eigenlijk alles wat je maar lekker vindt! De vulling van deze pizza bestaat uit gamba’s, kaas, olijven en een aantal kappertjes met een beetje rucola.

pizza met garnalen

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

 

eet smakelijk

Zelf een lekkere pizza maken
Bereiding
Smaak
Originaliteit
4.5Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Zelf een lekkere pizza maken


By
Published:
Total time:
Calories per serving:
Fat per serving:

Ingredients: Thinly-sliced 250 gram bloem 5 gram gist 1 tl zout 125 ml lauw water gamba's olijfolie zwarte olijven rucola geraspte kaas kappertjes
Price: 10

Directions:
Het deeg voor de pizza maak je als volgt: Pak een grote kom, bijvoorbeeld een salade kom en meng hierin het water en gist door elkaar totdat het gist oplost. Voeg daarna de bloem, zout en een scheutje olijfolie toe en kneed het gedurende 10 minuten totdat het een glad deeg is geworden. ...

Over de auteur

30 jaar, oprichter van Lekkeremaaltijd.nl Kim staat graag in de keuken en heeft een voorliefde voor Azië. Ik ben ook gek op fotograferen. Zodra ik uit bed stap denk ik aan eten. Op mijn website vul ik de bladzijden met mijn culinaire avonturen. Het liefst iedere dag iets nieuws. Een recept, een video of een hotspot die ik heb bezocht. Je zou dus kunnen zeggen dat ik gek ben op food en alles daar omheen.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.