Aardappelgratie met broccoli, heerlijk! Of het nu koud of warm weer is het is altijd lekker om een aardappel ovenschotel te eten. Dit recept met broccoli is een heerlijke combi! Veel mensen denken dat het veel tijd in beslag neemt om te maken, maar dit is helemaal niet zo.

Er zijn zelfs genoeg manier te bedenken om de aardappelschotel extra gezond te maken. Door er bijvoorbeeld broccoli aan toe te voegen. Deze gezonde groente zit boordevol ijzer en vitamines. De frisse groene kleur maakt het ook voor het oog een lekker geheel.
Deze ingrediënten heb je nodig
400 gram voorgekookte aardappelschijfjes
1 broccoli
300 ml slagroom
300 ml crème fraîche
150 gram geraspte kaas
peper en zout
beetje peterselie

Zo maak je het
Prik een paar gaatjes in het zakje aardappelschijfjes en verwarm deze een aantal minuten in de magnetron, vier minuten is voldoende. Zet ondertussen de oven op 200 graden zodat deze kan opwarmen. Snijd daarna de broccoli in roosjes. Als de roosjes pakweg even groot zijn kook je deze ongeveer 5 minuten in een pan met water en vet een ovenschaal in met roomboter. Laat de broccoli roosjes daarna uitlekken in een vergiet en leg ze in in de ovenschaal.

Hier leg je de aardappelschijfjes bovenop. Meng daarna de crème fraîche en de slagroom er doorheen. Voeg voor extra smaak nog een snufje zout en peper toe en een beetje peterselie. Vervolgens kun je 1/2 deel van de geraspte kaas toevoegen, deze meng je er ook doorheen.

Strooi het andere deel van de geraspte kaas er nu ook bovenop. Dit zorgt voor een lekker knapperig korstje. Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak de schotel in ongeveer 30 minuten goudbruin.

Wanneer je vegetarisch bent of vlees gewoon niet zo lekker vind ik dit een heerlijk gerecht om te eten! Wil je deze schotel met vlees maken dan zou je ervoor kunnen kiezen om eerst gehakt te rullen en deze toe te voegen, of je bakt spekjes in een pan en voegt deze toe. Met een ovenschotel kun je heel creatief zijn! Vrijwel alles past bij elkaar.

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

 

eet smakelijk

5/5 (2)

Beoordeling