koude broccoli pasta maken

Broccoli pastasalade met balsamico dressing

De afgelopen weken was het heerlijk zomerweer, en ook volgende week zijn de verwachtingen goed! De hoogste tijd om een lekkere makkelijke maaltijdsalade op tafel te zetten. Niet lang boven hete pannen hangen, maar een lekkere salade eten, het liefst buiten in het zonnetje! Voor dit soort salades duik ik meestal gewoon mijn koelkast in, en zie ik wel wat ik eruit kan halen. Dat is ook het voordeel van een pastasalade. Eigenlijk kun je er van alles in doen. Met een lekkere dressing is de salade helemaal af.

Ik word altijd zo blij van makkelijke gerechten. Gewoon allerlei ingrediënten bij elkaar en smullen maar, net zoals deze lekkere salade met watermeloen en komkommer.. Als foodblogger heb ik vaak veel restjes in de koelkast staan, omdat je eigenlijk altijd meer koopt da je nodig hebt. Zo blijft er altijd wel iets over van een gerecht. Aan het einde van de week kijk ik meestal wat er allemaal nog in de koelkast ligt.
Deze ingrediënten heb je nodig
150 gram pasta
1 broccoli
5 cherry tomaatjes
50 gram snijbonen
15 gram pijnboompitten
1 courgette
2 teentjes knoflook
50 gram rucola
10 blaadjes verse basilicum
olijfolie
balsamicoazijn
1 el honing

Zo maak je het
Kook eerst de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking “al dente” en giet het daarna af. Laat de pasta afkoelen in een kom en giet er een scheutje olijfolie doorheen. Snij daarna de roosjes van de broccoli af en maak ringetjes van de courgette en hak de snijbonen fijn. Vul een kookpan met een water en kook deze ingrediënten ongeveer 10 minuten. Giet deze daarna ook af en laat het afkoelen.

broccoli pastasalade

Hak nu de twee knoflookteentjes fijn en doe deze bij de gekookte pasta. Pak nu een saladeschaal en doe hier de afgekoelde pasta in en voeg de gekookte groente toe en de rucola. Maak dan de dressing klaar door de balsamicoazijn te mengen met olijfolie en een beetje honing. Schenk het er daarna in en roer het goed door elkaar. Schep de salade even goed door en genieten maar! De salade leent zich om lekker buiten op te eten, of neem het mee voor een picknick!

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

 

eet smakelijk

Broccoli pastasalade met balsamico dressing


By
Published:
Total time:
Calories per serving:
Fat per serving:

Ingredients: Thinly-sliced 150 gram pasta 1 broccoli 5 cherry tomaatjes 50 gram snijbonen 15 gram pijnboompitten 1 courgette 2 teentjes knoflook 50 gram rucola 10 blaadjes verse basilicum olijfolie balsamicoazijn 1 el honing
Price: 12

Directions:
Kook eerst de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking ...

30 jaar, oprichter van Lekkeremaaltijd.nl Kim staat graag in de keuken en heeft een voorliefde voor Azië. Ik ben ook gek op fotograferen. Zodra ik uit bed stap denk ik aan eten. Op mijn website vul ik de bladzijden met mijn culinaire avonturen. Het liefst iedere dag iets nieuws. Een recept, een video of een hotspot die ik heb bezocht. Je zou dus kunnen zeggen dat ik gek ben op food en alles daar omheen.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet opgeslagen of gedeeld met derden. *