zuurkool ovenschotel

Zuurkool ovenschotel met ananas

Ovenschotel recepten kun je niet genoeg hebben, daarom deel ik er vandaag opnieuw eentje. Een lekkere ovenschotel van zuurkool en ananas! Dit is een heerlijk gerecht wat mijn moeder vaak voor ons als kind heeft gemaakt. De zurigheid van de zuurkool samen met de zoetigheid van de ananas is het een heerlijke combinatie.

Vandaag deel ik opnieuw een makkelijke ovenschotel, de zuurkool ovenschotel. Deze staat hier regelmatig op tafel. Lekkere zachte aardappelen met zure kool en frisse ananas. Terwijl ik dit type loopt het water in de mond, het is heerlijk! Dit recept is makkelijk en het handige hieraan is dat je deze prima van tevoren kunt bereiden. Zet hem in de koelkast en als je wilt eten schuif je hem in de oven. Ideaal na een drukke werkdag of als je even niet zoveel zin hebt om te koken.
Deze ingrediënten heb je nodig
500 gram rundergehakt
500 gram aardappelen
200 gram ananasstukjes
500 gram zuurkool
100 gram gerapte kaas
roomboter
peper
zout
olijfolie

Zo maak je het
Voor dit gerecht zet je alvast de oven op voorverwarmen op 200 graden. Zet 2 pannen water op het vuur dat deze vast kunnen gaan koken. Nu kun je beginnen met het schillen van de aardappelen. Al de aardappelen geschild zijn dan kun je deze in plakjes snijden. Als het water kookt voeg de aardappelen toe aan het water.

De aardappelen moeten 10 tot 15 minuten koken. Voeg de zuurkool toe aan de andere pan. De zuurkool hoeft maar 3 minuten te koken dus als deze klaar zijn giet ze dan af. Zet nu een koekenpan op het vuur en voeg hier 1 eetlepel olijfolie aan toe. Als de pan warm is voeg dan de rundergehakt toe maak deze op smaak met een beetje peper en zout en bak de gehakt rul. Pak een ovenschaal en vet deze in met roomboter. Als de gehakt klaar is zet je het vuur uit. En doe je de gehakt in de ovenschaal en zorg je ervoor dat de bodem daarmee is bedekt.

Voeg hier overheen de zuurkool. Strooi nu de ananasstukjes over de zuurkool heen. Als je aardappel gaar zijn giet ze dan af en doe ze terug in de pan. Stamp de aardappels fijn en voeg hier een beetje roomboter aan toen dat het een zacht geheel wordt. Als je dit klaar hebt smeer je het in de ovenschaal over de andere ingrediënten. Maak het geheel af met de gerapte kaas. En zet het in de over voor 35 minuten. En je hebt een heerlijk gerecht op tafel.

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

 

eet smakelijk

Zuurkool ovenschotel met ananas


By
Published:
Total time:
Calories per serving:
Fat per serving:

Ingredients: Thinly-sliced 500 gram rundergehakt 500 gram aardappelen 200 gram ananasstukjes 500 gram zuurkool 100 gram gerapte kaas roomboter peper zout olijfolie
Price: 9

Directions:
Voor dit gerecht zet je alvast de oven op voorverwarmen op 200 graden. Zet 2 pannen water op het vuur dat deze vast kunnen gaan koken. Nu kun je beginnen met het schillen van de aardappelen. Al de aardappelen geschild zijn dan kun je deze in plakjes snijden. Als het water kookt voeg de aardappelen toe aan het water. De aardappelen moeten 10 tot 15 minuten koken. Voeg de zuurkool toe aan de andere pan. De zuurkool hoeft maar 3 minuten te koken dus als deze klaar zijn giet ze dan af. Zet nu een koekenpan op het vuur en voeg hier 1 eetlepel olijfolie aan toe. Als de pan warm is voeg dan de rundergehakt toe maak deze op smaak met een beetje peper en zout en bak de gehakt rul. Pak een ovenschaal en vet deze in met roomboter. Als de gehakt klaar is zet je het vuur uit. En doe je de gehakt in de ovenschaal en zorg je ervoor dat de bodem daarmee is bedekt. ...

30 jaar, oprichter van Lekkeremaaltijd.nl Kim staat graag in de keuken en heeft een voorliefde voor Azië. Ik ben ook gek op fotograferen. Zodra ik uit bed stap denk ik aan eten. Op mijn website vul ik de bladzijden met mijn culinaire avonturen. Het liefst iedere dag iets nieuws. Een recept, een video of een hotspot die ik heb bezocht. Je zou dus kunnen zeggen dat ik gek ben op food en alles daar omheen.

2 Reacties

  1. Het is een heerlijke maaltijd

  2. Klinkt heerlijk! Maar is het ook een gezonde maaltijd? De gehakt en de kaas....

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet opgeslagen of gedeeld met derden. *