smoothie aardbei

Aardbeien smoothie bowl

De zomer in een schaaltje! Deze aardbeien smoothie bowl is heerlijk en hét zomer ontbijtje bij uitstek. Het is heerlijk zoet, fris en nog eens heel gezond ook! Het is zo lekker als een aardbeien ijsje. Ontbijten met ijs voor het ultieme zomergevoel!

Deze aardbeien smoothie bowl is super makkelijk klaar te maken, en zit vol met mineralen, vitamines en anti-oxidanten. In dit recept maakt ik ‘m met banaan en aardbei, je kunt deze natuurlijk vervangen voor andere fruit soorten die je heel lekker vindt. De banaan zorgt samen met de granola dat deze smoothie een lekker vol gevoel geeft zodat je niet direct na het ontbijt alweer zin hebt in eten. Een makkelijk en voedzaam ontbijt dus. Natuurlijk ook prima geschikt als lunch of gewoon lekker tussendoor.
Deze ingrediënten heb je nodig
1 banaan
100 gram aardbeien
150 ml melk
30 gram granola
1 tl kokosrasp
handje verse aardbeien

Zo maak je het
Leg een aantal uur voordat je dit ontbijt gaat maken een banaan in plakjes en 100 gram aardbeien in je vriezer. Mix na een aantal uur, of de volgende dag, de melk met de bevroren aardbeien en banaan in een blender totdat het een bevroren smoothie is geworden. Wel dik genoeg zodat de topping niet wegzakt.

aardbei smoothie recept

Giet de smoothie in een kommetje en garneer het met een topping van granola, plakjes verse aardbeien en kokossnippers. Je ontbijt is ready to eat!

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

 

eet smakelijk

Aardbeien smoothie bowl


By
Published:
Total time:
Calories per serving:
Fat per serving:

Ingredients: Thinly-sliced 1 banaan 100 gram aardbeien 150 ml melk 30 gram granola 1 tl kokosrasp handje verse aardbeien
Price: 6

Directions:
Leg een aantal uur voordat je dit ontbijt gaat maken een banaan in plakjes en 100 gram aardbeien in je vriezer. Mix na een aantal uur, of de volgende dag, de melk met de bevroren aardbeien en banaan in een blender totdat het een bevroren smoothie is geworden. Wel dik genoeg zodat de topping niet wegzakt. ...

30 jaar, oprichter van Lekkeremaaltijd.nl Kim staat graag in de keuken en heeft een voorliefde voor Azië. Ik ben ook gek op fotograferen. Zodra ik uit bed stap denk ik aan eten. Op mijn website vul ik de bladzijden met mijn culinaire avonturen. Het liefst iedere dag iets nieuws. Een recept, een video of een hotspot die ik heb bezocht. Je zou dus kunnen zeggen dat ik gek ben op food en alles daar omheen.

8 Reacties

  1. Lekker zeg en meteen goed je fruit binnen. Ik kan dit zeker hier in huis aan het gezin geven. Heerlijk!

  2. De bowl ziet er heerlijk uit! Lijkt me ook lekker verfrissend op een warme dag. Bij de ingrediënten staat '16 balletjes' , wat bedoel je daarmee?

  3. Hoi Rinette, dat was een foutje, heb het aangepast!

  4. Ziet er inderdaad heel lekker uit! Net ontbeten, maar spontaan zin om dit te proberen :D

  5. Heerlijk recept voor een zondagmorgen in bed... Wat mij betreft dan ;-)

  6. Dit klinkt, op de kokos na, erg lekker! Waarmee zou je de kokos evt kunnen vervangen?

  7. Aardbeien... altijd goed! Ik moet morgen toch nog boodschappen halen dus dan neem ik direct weer een bakje mee en ga ik je smoothie uitproberen!

  8. Dat ziet er lekker uit. Leuke foto's ook. De kokos mag van mij wel weggelaten worden ;)

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet opgeslagen of gedeeld met derden. *