De zomer in een schaaltje! Deze aardbeien smoothie bowl is heerlijk en hét zomer ontbijtje bij uitstek. Het is heerlijk zoet, fris en nog eens heel gezond ook! Het is zo lekker als een aardbeien ijsje. Ontbijten met ijs voor het ultieme zomergevoel!

Deze aardbeien smoothie bowl is super makkelijk klaar te maken, en zit vol met mineralen, vitamines en anti-oxidanten. In dit recept maakt ik ‘m met banaan en aardbei, je kunt deze natuurlijk vervangen voor andere fruit soorten die je heel lekker vindt. De banaan zorgt samen met de granola dat deze smoothie een lekker vol gevoel geeft zodat je niet direct na het ontbijt alweer zin hebt in eten. Een makkelijk en voedzaam ontbijt dus. Natuurlijk ook prima geschikt als lunch of gewoon lekker tussendoor.
Deze ingrediënten heb je nodig
1 banaan
100 gram aardbeien
150 ml melk
30 gram granola
1 tl kokosrasp
handje verse aardbeien

Zo maak je het
Leg een aantal uur voordat je dit ontbijt gaat maken een banaan in plakjes en 100 gram aardbeien in je vriezer. Mix na een aantal uur, of de volgende dag, de melk met de bevroren aardbeien en banaan in een blender totdat het een bevroren smoothie is geworden. Wel dik genoeg zodat de topping niet wegzakt.

aardbei smoothie recept

Giet de smoothie in een kommetje en garneer het met een topping van granola, plakjes verse aardbeien en kokossnippers. Je ontbijt is ready to eat!

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

 

eet smakelijk

5/5 (1)

Beoordeling