Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Het is zomer! Lekker buiten zitten met een blauwe bessen crumble taart? Dit is een heerlijke taart, met deze temperaturen moet je het bolletje vanille ijs niet vergeten.

Deze blauwe bessen crumble taart is “foolproof”, het is gemakkelijk om te maken en het grote voordeel? Je hoeft de taart niet in één keer op te eten, je kunt ‘m namelijk prima invriezen. In grote of kleine taart puntjes. Zo kun je deze cake ook prima bakken wanneer je geen verjaardag of feestje hebt, en de crumble taart niet in één keer op moet.

Gewoon laten afkoelen en afzonderlijk van elkaar inpakken in een stuk plastic folie. Zo kun je ze tot wel drie maanden in de vriezer bewaren. Als je dan een keertje zin hebt in een stukje taart haal je er gewoon een stukje uit! Een uurtje laten staan en je hebt een heerlijk vers stukje crumble taart voor bij de koffie of thee.

In dit recept vind je heerlijke ingrediënten terug, de luchtige cake heeft een lekker krokant en kruimelige bite. Het is tevens fris vanwege de blauwe bessen. In ongeveer 60 minuten zet je een heerlijke crumble taart op tafel! De blauwe bessen kun je natuurlijk ook vervangen met ander fruit. Dit recept heeft trouwens veel weg van de normale kruimel taart die ik een tijdje terug heb gepost.




Deze ingrediënten heb je nodig voor de taart
120 gram speltmeel
60 gram havermout
120 ml agavesiroop
1 ei
1 tl bakpoeder
75 gram roomboter
1 tl zout
2 el gehakte walnoten

Deze ingrediënten heb je nodig voor de vulling
150 gram blauwe bessen
50 gram frambozen
50 gram aardbeien
2 el agavesiroop
2 tl maïzena

Zo maak je het
Verwarm de oven eerst voor op 180 graden. Meng daarna de blauwe bessen, frambozen, aardbeien, agavesiroop en maïzena in een grote (salade) kom. Doe het meel, havermout, agavesiroop, ei, zout en bakpoeder in een andere grote kom en roer het goed door elkaar zodat alle ingrediënten met elkaar vermengd zijn.

Snijd de roomboter in blokjes en meng het met je handen door het deeg. Let erop dat er geen grote klonten in het deeg zitten. Vet daarna de taartvorm in met en ruime hoeveelheid roomboter. Verdeel vervolgens 2/3 van het deegmengsel over de taartvorm totdat er een bodem met omhoogstaande rand ontstaat. Zo krijgt de taart een lekker knapperig randje!

crumble taart met bessen

Strooi een beetje havermout op de bodem en verdeel daarna het blauwe bessen mengsel erover. Laat het sap daarna in de kom. Voeg de walnoten bij de rest van het deeg en kruimel het vervolgens over de gehele taart. Zet tot slot de taart in de voorverwarmde oven en bak de blauwe bessen crumble taart goudbruin af in ongeveer 45 minuten. Laat het daarna een tijdje afkoelen.

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!
eet smakelijk

Blauwe bessen crumble taart
Bereiding
Smaak
Originaliteit
4.6Totale score
Waardering gebruiker: (1 Stem)

Blauwe bessen crumble taart


By
Published:
Total time:
Calories per serving:
Fat per serving:

Ingredients: Thinly-sliced 120 gram speltmeel 60 gram havermout 120 ml agavesiroop 1 ei 1 tl bakpoeder 75 gram roomboter 1 tl zout 2 el gehakte walnoten
Price: 8

Directions:
Verwarm de oven eerst voor op 180 graden. Meng daarna de blauwe bessen, frambozen, aardbeien, agavesiroop en maïzena in een grote (salade) kom. Doe het meel, havermout, agavesiroop, ei, zout en bakpoeder in een andere grote kom en roer het goed door elkaar zodat alle ingrediënten met elkaar vermengd zijn. Snijd de roomboter in blokjes en meng het met je handen door het deeg. Let erop dat er geen grote klonten in het deeg zitten. Vet daarna de taartvorm in met en ruime hoeveelheid roomboter. Verdeel vervolgens 2/3 van het deegmengsel over de taartvorm totdat er een bodem met omhoogstaande rand ontstaat. Zo krijgt de taart een lekker knapperig randje! ...

Over de auteur

30 jaar, oprichter van Lekkeremaaltijd.nl Kim staat graag in de keuken en heeft een voorliefde voor Azië. Ik ben ook gek op fotograferen. Zodra ik uit bed stap denk ik aan eten. Op mijn website vul ik de bladzijden met mijn culinaire avonturen. Het liefst iedere dag iets nieuws. Een recept, een video of een hotspot die ik heb bezocht. Je zou dus kunnen zeggen dat ik gek ben op food en alles daar omheen.

Gerelateerde berichten

6 reacties

  1. Thomas Culinair

    Ik ben niet zo van het bakken, omdat het vaak zo nauw luistert en ik liever op gevoel kook. Maar dit is voor mij ook prima te maken, ziet er erg lekker en eenvoudig te maken uit!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.