creme brulee recept

Zelf crème brûlée maken

Vandaag gaan we zelf crème brûlée maken! Stap voor stap laat ik jullie zien hoe je dit toetje kunt maken. Want de lekkerste crème brûlée maak je natuurlijk zelf, zonder pakjes en zakjes!

Als ik in een restaurant zit neem ik vaak crème brûlée als nagerecht, en vaak valt deze tegen. Het recept is geïnspireerd op die van Gordon Ramsey himself. Inmiddels heb ik het een aantal keren gemaakt en varieer ik wel eens, bijvoorbeeld met Licor 43. Net zoals deze tiramisu die ik een tijdje terug heb gemaakt. Ik ben er gewoon dol op! Met dit recept gaat het zonder twijfel lukken om een verrukkelijke crème brûlée op tafel te zetten!
Deze ingrediënten heb je nodig
6 eidooiers
100 gram suiker
500 ml slagroom
1 vanille peul
4 el rietsuiker
scheutje Licor 43

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 130 graden en verwijder het merg uit de vanille peul. Doe deze in een steelpannetje samen met de slagroom. Verwarm het op laag vuur en leg het vanille peultje even apart. In de tussentijd kun je de eidooiers kloppen samen met de suiker en een scheutje Licor 43. Zorg ervoor dat het een luchtig geheel wordt.

Gier de verwarmde slagroom op de geklopte eidooiers en meng het door elkaar met een garde. Verdeel dit mengsel over vier schaaltjes. Je kunt natuurlijk ook kleinere porties maken. Zet deze schaaltjes op de bakplaat en plaats deze in de voorverwarmde oven. Giet een beetje water op de bakplaat om de crème brûlée au bain marie te garen.

creme brulee maken

Laat je crème brûlée ongeveer 60 minuten in de oven zodat hij kan opstijven. Binnenin mag de crème brûlée natuurlijk lekker luchtig blijven. Zet de schaaltjes daarna in de koelkast voor tenminste drie uur. Verdeel als laatst één eetlepel rietsuiker over de crème brûlée en brand de suiker met een brander totdat het is gekarameliseerd.

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

 

eet smakelijk

Zelf crème brûlée maken


By
Published:
Total time:
Calories per serving:
Fat per serving:

Ingredients: Thinly-sliced 6 eidooiers 100 gram suiker 500 ml slagroom 1 vanille peul 4 el rietsuiker scheutje Licor 43
Price: 6

Directions:
Verwarm de oven voor op 130 graden en verwijder het merg uit de vanille peul. Doe deze in een steelpannetje samen met de slagroom. Verwarm het op laag vuur en leg het vanille peultje even apart. In de tussentijd kun je de eidooiers kloppen samen met de suiker en een scheutje Licor 43. Zorg ervoor dat het een luchtig geheel wordt. Gier de verwarmde slagroom op de geklopte eidooiers en meng het door elkaar met een garde. Verdeel dit mengsel over vier schaaltjes. Je kunt natuurlijk ook kleinere porties maken. Zet deze schaaltjes op de bakplaat en plaats deze in de voorverwarmde oven. Giet een beetje water op de bakplaat om de crème brûlée au bain marie te garen. ...

30 jaar, oprichter van Lekkeremaaltijd.nl Kim staat graag in de keuken en heeft een voorliefde voor Azië. Ik ben ook gek op fotograferen. Zodra ik uit bed stap denk ik aan eten. Op mijn website vul ik de bladzijden met mijn culinaire avonturen. Het liefst iedere dag iets nieuws. Een recept, een video of een hotspot die ik heb bezocht. Je zou dus kunnen zeggen dat ik gek ben op food en alles daar omheen.

13 Reacties

 1. Heerlijk ( vooral dat scheutje Licor 43 :)), ik ben dol op crème brulee en als ik dit zo lees denk ik, dat wil ik echt eens zelf gaan maken!

 2. De Licor 43 geeft 'm echt een unieke smaak, zeker een keertje het proberen waard Lodi!

 3. Ga ik testen. Ik had geen idee dat je 43 in de crème brulee moest doen eerlijk gezegd.

 4. Dit is echt mijn verslavingstoetje! Zo lekker! Ik ga dit zeker eens proberen zelf te maken.

 5. Dat kan zeker, Licor 43 is er zelfs heel erg lekker in. Proberen ;-)

 6. Ik ga hem ook nog eens proberen maken. en de fles locor staat al klaar ;)

 7. Ik heb nog nooit crème brulee op, ga het toch eens proberen om te maken. Zo op de foto's ziet het er wel lekker uit =D

 8. Oh klinkt heel lekker. Ben wel benieuwd naar deze variant.

 9. Ik heb dit eerlijk gezegd nog nooit gegeten. Maar het nu ik weet hoe het gemaakt wordt is mijn nieuwsgierigheid gewekt :)

 10. Licor 43 oké... crème brûlée nee! Ik ben niet echt een fan van dit toetje.

 11. Lekkere combi lijkt me met Licor 43!

 12. De Licor 43 geef 'm een unieke twist, zo krijg je deze vaak niet in een restaurant. Gewoon proberen, en mij laten weten wat je ervan vindt!

 13. Dit vind ik altijd zo lekker! Bestel het ook heel vaak als wij uit eten gaan.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet opgeslagen of gedeeld met derden. *