Heb je vaak het gevoel dat er nog iets mist aan je maaltijd? En kom je hier meestal pas achter als je al opgeschept hebt? Dan ben je zeker niet de enige! Het bereiden van een volledige maaltijd is echt niet altijd gemakkelijk. Vaak is het echt een kwestie van experimenteren tot je het perfecte recept bedacht hebt. Daarnaast spelen ook andere factoren een belangrijke rol. Wat je erbij drinkt bijvoorbeeld of de setting. Benieuwd hoe jij jouw maaltijden nog spannender kunt maken? Hieronder geven we 3 tips om je hierbij te helpen. 

De juiste wijn 

Heb je een speciaal diner in gedachten? Bijvoorbeeld omdat er vrienden of familie komen eten? Dan is het leuk om net wat meer uit te pakken en de maaltijd bijvoorbeeld compleet te maken met een goede wijn. Houd hierbij wel rekening met het gerecht dat je kookt. De smaken moeten elkaar complementeren, zodat smaken elkaar op de juiste manier versterken of balanceren. Wil je online wijn bestellen? Lees dan goed de beschrijving van de wijn, zodat je zeker weet dat deze bij het gerecht past.

Kom je er niet uit? Vraag om advies aan een deskundige. Zo weet je zeker dat je de juiste wijn voor jouw gerecht kiest!

Kleed de tafel mooi aan 

Het draait niet alleen om smaken tijdens het eten, maar ook om de setting en sfeer tijdens het eten. Je zult vast wel gemerkt hebben dat eten op de bank voor de televisie heel anders smaakt, dan wanneer je in de gezelligheid aan tafel met familie en vrienden verkeert. In die situatie ben je je veel meer bewust van elke hap en geniet je hier ook meer van. 

Maar waarom zou je enkel uitpakken als er mensen blijven eten? Iedere maaltijd is reden tot een feestje. Probeer jezelf dit dan ook te gunnen en neem zeker voor het diner de tijd om de tafel mooi aan te kleden. Gebruik hierbij bijvoorbeeld een mooi tafelkleed, je mooiste servies, steek kaarsjes aan en zet een rustgevend, gezellig of romantisch achtergrondmuziekje op. 

Experimenteer 

Volg je altijd elk recept tot in de puntjes op? Of blijf je al jaren bij dezelfde soort gerechten? Dan kan het ook zijn dat je je gewoon bent gaan vervelen. Je smaakpapillen moeten ook namelijk uitgedaagd blijven worden door nieuwe smaken. Probeer jezelf daarom regelmatig iets nieuws te laten proeven door te experimenteren in de keuken. Krijg er lol in om nieuwe recepten te verzinnen. Je zult merken dat koken hierdoor niet alleen een stuk leuker wordt, maar dat maaltijden ook lekkerder worden en completer aanvoelen. 

Zorg er in elk geval voor dat je bij elke maaltijd de verschillende soorten smaken toevoegt. Denk hierbij aan zout, zoet, zuur en vergeet ook zeker niet een proteïnebron. Op die manier wordt iedere maaltijd vanzelf compleet. Door te experimenteren met diverse ingrediënten en smaken voorkom je ook dat je te eenzijdig eet en daardoor tekorten oploopt. 

No ratings yet.

Beoordeling