Tapas inspiratie nodig? Wat dacht je van deze lekkere dadels met spek? Er is bijna niets dat ik liever eet na een lange werkweek. Kleine hapjes met een lekker glas wijn of speciaalbier. Niet moeten kiezen, maar gewoon van alles wat!

Ik bestel deze tapas zelf eigenlijk altijd wel als we lekker uit eten gaan in een tapasbar, Hier in Enschede bijvoorbeeld La Cubanita om de hoek. Lekkere verse dadels, gerold in een stuk zoutige spek. Een ideaal hapje die niet op de tapas tafel mag ontbreken! En niet geheel onbelangrijk, je maakt ze makkelijk zelf!

Dadels zie je tegenwoordig steeds vaker terugkomen, tegenwoordig al lang niet meer alleen in de tapasbar. Het wordt vaak als natuurlijk zoetmiddel gebruikt in “healthy” gerechten. Voor dit gerecht is het wel belangrijk dat je verse dadels gebruikt.
Deze ingrediënten heb je nodig
pakje bacon strips
bakje verse dadels

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden en haal de bakplaat eruit. Bedek de bakplaat met bakpapier. Leg de bacon strips languit op het aanrecht en leg een dadel in het midden. Rol ze daarna strak op. Bak ze in ongeveer 6-7 minuten af in de oven. Kijk zelf even of je de bacon iets harder of juist iets zachter wilt hebben. Hoe langer het in de oven gaat hoe knapperige de bacon wordt. Serveer ze eventueel met een bakje honing en prikkers.

tapas met spek en dadels

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

 

eet smakelijk

5/5 (3)

Beoordeling