dadels met spek

Lekkere dadels met spek

Tapas inspiratie nodig? Wat dacht je van deze lekkere dadels met spek? Er is bijna niets dat ik liever eet na een lange werkweek. Kleine hapjes met een lekker glas wijn of speciaalbier. Niet moeten kiezen, maar gewoon van alles wat!

Ik bestel deze tapas zelf eigenlijk altijd wel als we lekker uit eten gaan in een tapasbar, Hier in Enschede bijvoorbeeld La Cubanita om de hoek. Lekkere verse dadels, gerold in een stuk zoutige spek. Een ideaal hapje die niet op de tapas tafel mag ontbreken! En niet geheel onbelangrijk, je maakt ze makkelijk zelf!

Dadels zie je tegenwoordig steeds vaker terugkomen, tegenwoordig al lang niet meer alleen in de tapasbar. Het wordt vaak als natuurlijk zoetmiddel gebruikt in “healthy” gerechten. Voor dit gerecht is het wel belangrijk dat je verse dadels gebruikt.
Deze ingrediënten heb je nodig
pakje bacon strips
bakje verse dadels

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden en haal de bakplaat eruit. Bedek de bakplaat met bakpapier. Leg de bacon strips languit op het aanrecht en leg een dadel in het midden. Rol ze daarna strak op. Bak ze in ongeveer 6-7 minuten af in de oven. Kijk zelf even of je de bacon iets harder of juist iets zachter wilt hebben. Hoe langer het in de oven gaat hoe knapperige de bacon wordt. Serveer ze eventueel met een bakje honing en prikkers.

tapas met spek en dadels

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

 

eet smakelijk

Lekkere dadels met spek


By
Published:
Total time:
Calories per serving:
Fat per serving:

Ingredients: Thinly-sliced pakje bacon strips bakje verse dadels
Price: 2

Directions:
Verwarm de oven voor op 180 graden en haal de bakplaat eruit. Bedek de bakplaat met bakpapier. Leg de bacon strips languit op het aanrecht en leg een dadel in het midden. Rol ze daarna strak op. Bak ze in ongeveer 6-7 minuten af in de oven. Kijk zelf even of je de bacon iets harder of juist iets zachter wilt hebben. Hoe langer het in de oven gaat hoe knapperige de bacon wordt. Serveer ze eventueel met een bakje honing en prikkers. ...

30 jaar, oprichter van Lekkeremaaltijd.nl Kim staat graag in de keuken en heeft een voorliefde voor Azië. Ik ben ook gek op fotograferen. Zodra ik uit bed stap denk ik aan eten. Op mijn website vul ik de bladzijden met mijn culinaire avonturen. Het liefst iedere dag iets nieuws. Een recept, een video of een hotspot die ik heb bezocht. Je zou dus kunnen zeggen dat ik gek ben op food en alles daar omheen.

1 reactie

  1. deze zijn altijd lekker bij de tapasbars, mits er verse dadels worden gebruikt.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet opgeslagen of gedeeld met derden. *