Lang geleden kocht ik wel is shaslick uit een pakje, op de bbq vielen ze dan altijd een beetje tegen. Het weer zit de afgelopen weken ook niet echt mee, maar toch staat hier onder de overkapping de barbecue regelmatig aan. Vandaag laat ik je zien dat je zelf makkelijk lekkere shaslick kunt maken!

Shaslick, ik ben er dol op! Zodra de barbecue op temperatuur is leg ik er het liefst een “stokje met vlees” op. Je kunt de kip trouwens ook vervangen door varkenshaas, kalkoen, of eigenlijk alles wat je lekker vindt. Zelf maak ik ze vaak met kip, simpelweg omdat je dit vaak wel in de vriezer hebt liggen. Ik vind het ook altijd heel leuk om die spiesjes te maken. Het vlees heb ik een nacht in de marinade laten trekken. De groentes (ook geheel naar eigen keuze) heb ik er na die tijd aan toe gevoegd. Het kippenvlees was lekker mals, ik denk dat ik shaslicks voortaan altijd zelf maak.
Deze ingrediënten heb je nodig
400 gram kipfilet
1 grote ui
1 bakje champignons
pakje spek
5 el ketjap saus
2 el soja saus
1 knoflook teentje
olijfolie
zout en peper

Zo maak je het
Snijd de kipfilet in grote blokjes (ongeveer 2 x 3 cm) en leg ze in een schaal. Voeg hier 2 eetlepels soja saus, 5 eetlepels ketjap en een flinke scheut olijfolie aan toe. Hak de knoflook fijn en doe deze in het schaaltje. Voeg vervolgens zout en peper toe om het op smaak te brengen en roer het geheel goed door elkaar. Zet het daarna een aantal uur in de koelkast, of nog lekkerder om het een nacht te laten staan.

Maak de champignons schoon en snij deze in partjes, doe dit ook met de ui. Snijd als laatst een blokje spek in grote dikke plakjes, ongeveer net zo lang als de kipfilet. Pak daarna de spiesjes en prik op elk stokje een stukje ui, champignon, een stukje spek en 3 stukjes kip. Grill de shaslicks ongeveer 8 minuten op de barbecue of in de grillpan.

shaslick kip en ui

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

 

eet smakelijk

5/5 (1)

Beoordeling