Ik eet zelf regelmatig vegetarisch, en deze groene asperge met rabarber recept zou een ware superfood zijn! De groene asperge is gezond, rabarber idem dito en een paar stukjes aardbei zorgen voor een ware kleursensatie!

Het is weer volop aspergetijd! Ik wordt er ieder jaar opnieuw blij van, wij zijn gek op asperges. Het liefst eet ik ze wekelijks, in combinatie met een stukje vlees of zoals in dit recept, vegetarisch. Een recept met een paar groentes zorgen voor een heuse smaakverrassing. Rabarber heeft weer een hele andere smaak dan de asperges en aardbeien.

De asperges bak ik in de pan samen met de rabarber. Meestal wordt het bereid in een pan kokend water, ik laat je zien dat het ook net even iets anders kan!
Deze ingrediënten heb je nodig
400 gram groene asperges
300 gram rabarber
bakje aardbeien
2 knoflook teentje
zout en peper
2 radijsjes
roomboter

Zo maak je het
Zet een koekenpan op hoog vuur en doe hier een flink blokje roomboter in. Hak de knoflook teentjes in kleine stukjes en leg ze in de koekenpan. Zodra de roomboter is gesmolten draai je het vuur middelhoog en leg je de asperges in de pan. Snij de rabarber en leg deze ook in de pan.

Laat het ongeveer 10 minuten garen, dek de koekenpan eventueel af met een deksel. Op die manier gaat het stomen en krijgen de groentes nog meer smaak. Draai het vuur na 10 minuten op de laagste stand en voeg zout en peper toe om het op smaak te brengen. Snij vervolgens de radijsjes in plakjes, snij ook de aardbeien in plakjes.

asperger recepten

Serveer de rabarber en de groene asperges op een bord en garneer het met wat plakjes radijs en aardbei.

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

 

eet smakelijk

5/5 (1)

Beoordeling