Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Vind jij die puddingbroodjes bij de banketbakker ook altijd zo lekker? Vandaag een recept voor makkelijke puddingbroodjes! Kleine bolletjes gevuld met een heerlijke pudding binnenin, heerlijk! Vroeger kocht ik deze broodjes heel vaak, en nam mijn mam ze wel eens mee tijdens het boodschappen doen.

Ik was de puddingbroodjes een beetje uit het oog verloren, totdat ik ze laats zag liggen bij de lokale banketbakker. Ik dacht “die ga ik zelf maken!”, en dat valt reuze mee moet ik zeggen. Het is heel eenvoudig om deze broodjes zelf te maken. En dat terwijl ik meer een koker ben dan een bakker, al vind ik beide heel leuk. Deze broodjes zijn minder “fel geel” dan je wellicht gewend bent, dat komt omdat ik natuurlijk geen kleurstoffen gebruik in de keuken.

Zelf ben ik ook gek op room en pudding vulling, zeker de pudding roomtaart. Die heb ik standaard in huis als ik mijn verjaardag vier. Aan de slag! Dan zit je in no-time aan puddingbroodjes met een kop koffie of thee!
Deze ingrediënten heb je nodig
500 ml volle melk
50 gram custardpoeder
1 ei
50 gram suiker
1 vanille peul
6 zachte broodjes naar keuze

Zo maak je het
Pak een grote (salade) kom en doe hier de custardpoeder in samen met de ei en 25 gram suiker. Haal het merg uit de vanille peul en doe deze in de kom. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om geen “verse” vanille te gebruiken, maar vers is het lekkerste. Klopt dit mengsel met een garde totdat er een klont vrij geheel ontstaat. Verhit intussen de melk en de overige 25 gram suiker in een klein pannetje. Verwarm dit totdat de suiker is gesmolten.

banketbakkers room broodjes

Schenk vervolgens de helft van het melk mengsel bij het ei mengsel en meng dit goed door elkaar. Giet al roerend het mengsel terug in het pannetje en roer de custard door het mengsel. Laat het op middelhoog vuur staan zodat het iets indikt. Schenk het daarna in een schaal en dek het af met een stukje plastic folie. Zet het in de koelkast zodat het kan opstijven.

Snijd nu de zachte broodjes doormidden. Je kunt er ook een gaatje in maken en plaats maken voor de vulling. Doe de vulling in een spuitzak en vul de broodjes met de pudding. Klaar ben je! Geniet van heerlijke makkelijke puddingbroodjes! Tip: Je kunt er eventueel nog poedersuiker overheen strooien.

puddingroom broodjes

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

eet smakelijk

Makkelijke puddingbroodjes
Bereiding
Smaak
Originaliteit
4.5Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Makkelijke puddingbroodjes


By
Published:
Total time:
Calories per serving:
Fat per serving:

Ingredients: Thinly-sliced 500 ml volle melk 50 gram custardpoeder 1 ei 50 gram suiker 1 vanille peul 6 zachte broodjes naar keuze
Price: 6

Directions:
Pak een grote (salade) kom en doe hier de custardpoeder in samen met de ei en 25 gram suiker. Haal het merg uit de vanille peul en doe deze in de kom. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om geen "verse" vanille te gebruiken, maar vers is het lekkerste. Klopt dit mengsel met een garde totdat er een klont vrij geheel ontstaat. Verhit intussen de melk en de overige 25 gram suiker in een klein pannetje. Verwarm dit totdat de suiker is gesmolten. ...

Over de auteur

30 jaar, oprichter van Lekkeremaaltijd.nl Kim staat graag in de keuken en heeft een voorliefde voor Azië. Ik ben ook gek op fotograferen. Zodra ik uit bed stap denk ik aan eten. Op mijn website vul ik de bladzijden met mijn culinaire avonturen. Het liefst iedere dag iets nieuws. Een recept, een video of een hotspot die ik heb bezocht. Je zou dus kunnen zeggen dat ik gek ben op food en alles daar omheen.

Gerelateerde berichten

6 reacties

  1. Lodi

    O heerlijk weer. Je schrijft de recepten erg duidelijk, fijn om te volgen. Ik zet deze ook op mijn lijstje, want een puddingbroodje kan en mag altijd!

    Beantwoorden
  2. Corine

    Ooohh waarom doe je dit nou? haha Ik ben ook zo dol op puddingbroodjes! Er zit geen bakster in mij dus ik ga ze wel kopen, maar moet zeggen dat ik nog nooit zulke mooie puddingbroodjes heb gezien als die van jou. 🙂

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.