Gebakken rijst kennen wij Nederlanders ook wel onder de naam “Nasi Goreng”. Mijn versie lijkt alleen niet op die je uit een pakje bij de supermarkt koopt, of bij de lokale chinees. Deze is namelijk veel lekkerder en gezonder. En natuurlijk makkelijk zelf te maken!

Ik varieer zelf nooit zoveel met rijst, meestal blijft het bij dit gebakken rijst basisrecept. Wel vaak met een extraatje erbij zoals een gebakken ei of saté. Wij kunnen thuis makkelijk twee avonden eten van een portie. De helft vries ik dan ook meestal in zodat ik altijd iets achter de hand heb als er even niet zoveel tijd is.

Voor wat betreft de ingrediënten, het is vrij eenvoudig. Iets dat je na het werk in 20 minuten op tafel hebt. Door de varkensreepjes, gember en sojasaus zit er veel smaak aan. Doordat je er vaker van kunt eten is het een mooie budget maaltijd.




Deze ingrediënten heb je nodig
150 gram rijst
250 gram varkenslapjes
1 ui
2 lente uitjes
1 knoflook teentje
1 tl fijngesneden gember
2 eieren
1 el sojasaus

Zo maak je het
Kook de rijst volgens de verpakking. Zodra de rijst klaar is giet je het af en laat je het afkoelen. Snij de varkensfilet lapjes in stukken en bak ze met een scheutje olijfolie in een grote wok pan totdat ze gaar zijn. Dit is vaak al binnen 10 minuten. Snipper het uitje en snijd de lente uitjes in ringetjes.

Verwijder zoveel mogelijk het vocht uit de wok pan en voeg de ui en bosui toe, daarna een fijngesneden knoflook teentje en een fijngesneden stukje gember. Bak en roer het in ongeveer drie minuten goed door. Zorg ervoor dat de knoflook niet te donker wordt, dan gaat het namelijk bitter smaken.

gebakken rijst gerecht

Zet een koekenpan met een beetje roomboter op het vuur en klop in een kommetje de twee eieren door elkaar. Giet het eimengsel in de koekenpan en roer het door elkaar zodat je roerei krijgt. Voeg het roerei vervolgens toe bij de rest. Voeg daarna de rijst toe en bak dit 10 minuutjes mee met de rest. Blijf het goed door elkaar roeren. Als laatste voeg je nog een eetlepel sojasaus toe. Serveer het eventueel met een beetje kroepoek en een paar stukje chili peper en een aantal lente ui ringetjes.

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

 

eet smakelijk

5/5 (1)

Beoordeling