Met dit mooie weer is niets lekkerder dan een frisse aardbei watermeloen smoothie die ook nog eens heel gezond is! Wil je weten hoe je deze smoothie maakt? Lees wat je nodig hebt en hoe je het kunt maken!

Van groene smoothies tot groente smoothies, ik experimenteer er vaak mee. Het voordeel is vaak dat ik lekkere smoothie krijg, maar het nadeel is dat ik vaak teveel maak en dat ik meestal niet opschrijf hoeveel ingrediënten ik gebruik. Voor deze smoothie geldt in ieder geval dat je net zoveel blokjes watermeloen moet gebruiken als aardbeien. Om het lekker fris te maken voeg je ook een aantal ijsblokjes toe en een flinke scheut magere yoghurt. Mocht je de smoothie te zuur vinden kun je altijd een beetje suiker (ja.. dan wordt ie wat ongezonder..) toevoegen.
Deze ingrediënten heb je nodig
watermeloen
250 gram aardbeien
ijsblokjes
magere yoghurt

Zo maak je het
Eigenlijk bijzonder simpel. Je verwijdert de kroontjes van de aardbeien en maakt stukken van de watermeloen en doet ze in een blender. Houdt 50/50 aan, dus net zoveel aardbeien als meloen. Voeg 1/3 ijsblokjes toe en een scheut yoghurt. Let er wel op dat je blender gemaakt is om ook ijsblokjes te kunnen “crushen” zonder dat de messen kapot gaan.

smoothie aardbei watermeloen

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om andere fruitsoorten toe te voegen zoals sinaasappel om ‘m zoeter te maken. Wil je de smoothie juist zuurder dan kun je iets meer yoghurt toevoegen. Proef ‘m in ieder geval wel eerst voordat je het inschenkt!

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

5/5 (1)

Beoordeling