Deze aardbeien bessen smoothie wordt hier met name in de zomer veelvuldig gemaakt, maar wij kunnen er het hele jaar door van genieten. Onze favoriet? Dat is toch wel deze aardbei bessen smoothie. Deze variant maken wij het meest, maar natuurlijk kun je hier eindeloos mee variëren.

De basis van deze aardbeien bessen smoothie is natuurlijk de aardbei, aangevuld met yoghurt en een beetje blauwe bessen. Een lekkere extra smaakmaker is sinaasappelsap, je kunt ook mango sapjes gebruiken. Dit extraatje maakt ‘m lekker vloeibaar zodat het een stuk makkelijker is om op te drinken. Het nadeel is dan wel weer dat de smoothie ook zo weer op is.. Maar gelukkig zet je zo weer een nieuw glas op tafel!
Deze ingrediënten heb je nodig
450 ml yoghurt
100 gram blauwe bessen (vers of diepvries)
150 gram aardbeien (vers of diepvries)
300 ml sinaasappelsap

Zo maak je het
Zet de blender klaar en doe hier alle ingrediënten in en mix het totdat je een frisse smoothie hebt. Makkelijk hé? Je kunt zien dat de smoothie klaar is op het moment dat alle aardbeien en bessen zijn “opgenomen” in het drankje, je wilt voorkomen dat er stukjes aardbei of bes in zitten. Giet de smoothie in een glas, steek er een leuk rietje in en geniet van je aardbei bessen smoothie!

lekkere aardbei smoothie

Voor smoothies kun je trouwens het beste vers fruit gebruiken, maar zelf gebruik ik meestal diepvriesfruit. Dat hoef je er alleen maar voor die tijd uit te halen, en kun je het hele jaar door kopen. Het zorgt tevens voor een lekkere koude smoothie. Wees hier ook lekker creatief mee! Ik neem vaak een diepvrieszakje en doe hier de exacte hoeveelheid fruit in die ik nodig heb voor een smoothie. Dat kan elke denkbare combinatie zijn. Op het moment dat je trek hebt in een smoothie hoef je alleen het diepvries zakje uit de vriezer te halen. Welke smoothie vind jij het lekkerst?

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

eet smakelijk

5/5 (1)

Beoordeling