Vandaag een pompoensoep recept. Ik eet niet zo vaak soep, maar eigenlijk is soep een budgetproof gerecht die ook heel makkelijk te maken is. En eigenlijk is het zonde dat soep heel vaak uit zakjes en pakjes wordt gegeten. Helemaal niet nodig!

Om een lekkere soep te maken kun je bijna alle soorten groente gebruiken. Het enige dat je nodig hebt om soep te maken is een staafmixer. Met een goede staafmixer kun je elke groente pureren tot een glad geheel. De basis voor een lekkere gezonde soep. Wel maak ik vaak gebruik van een bouillonblokje. Alhoewel je zelf ook bouillon kunt trekken. In dit pompoensoep recept heb ik de schil van de pompoen mee gekookt. Bij een zogenoemde “fles pompoen” is dit in ieder geval geen probleem. De schil is namelijk zacht, en helemaal na het koken.

Als je de bekendere ronde pompoen gebruikt raad ik je wel aan om de schil te verwijderen. Die is namelijk best wel taai. Ik heb dit pompoensoep recept op smaak gebracht met karwijzaad, peper en zout. Dit zorgt ervoor dat de soep lekker kruidig is. Je kunt er bij dit recept voor kiezen om vlak voordat je de soep serveert een lepel room toe te voegen.
Deze ingrediënten heb je nodig
1 flespompoen van circa 500 gram
2 knoflook teentjes
1 ui
1 rode peper
sap van een halve citroen
1 liter bouillon (van 2 bouillonblokjes)
1 tl karwijzaad
zout en peper
olijfolie

Zo maak je het
Was als eerst de pompoen en halveer ‘m daarna. Verwijder de draden en pitten en snijd de rest in stukken. Snipper vervolgens de ui en de knoflook. Snijd de rode peper (met of zonder zaadjes) in kleine stukjes en fruit deze aan in een grote kookpan met een scheutje olijfolie. Voeg daarna een theelepel karwijzaad toe en bak het even mee zodat de smaak vrij komt. Voeg daarna de pompoen stukken en bouillon toe.

recept voor pompoensoep

Breng de pompoensoep aan de kook en kook het gedurende 15 minuten gaar op laag vuur. Haal het daarna van het vuur en pureer het met een staafmixer totdat er een gladde soep ontstaat. Knijp daarna een halve citroen uit en breng de soep op smaak met zout en peper. Garneer het met een klein beetje karwijzaad. Genieten maar!

pompoen soep maken

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

eet smakelijk

5/5 (1)

Beoordeling