Deze kaneel rozijnen rolletjes zijn heerlijk! Als je naar de vorm kijkt dan denk je misschien wel, hé deze ken ik! Ze zijn ook wel bekend onder de naam Cinnamon rolls. Ideaal voor een “even voor mezelf” moment van de dag. Superlekker en makkelijk om te maken!

Ik maak deze kaneel rozijnen rolletjes met enige regelmaat, en moet je eens opletten hoe leuk vrienden en familie het vinden als je deze rolletjes op tafel zet tijdens de koffie en thee! En het leuke van dit recept is, je hebt ze in ongeveer 10 minuten in de oven. Even afbakken en genieten maar! Je ziet deze broodjes trouwens steeds vaker liggen. Ik kwam ze laatst zelfs tegen bij de Lidl. En guess what.. Toen had ik dus zin in deze broodjes.

Cinnamon rolls, koffiebroodjes of gewoon kaneel rozijnen rolletjes. Iedereen geeft er een andere naam aan, zo lijkt het. Ik kan mezelf in ieder geval verheugen op zo’n broodje bij de koffie. Bij een lekkere maaltijd vooral bij een ontbijtje of bij de lunch kan een heerlijk kop koffie niet ontbreken. De geur die uit de oven komt is ook heerlijk. Vroeger moest je een appeltaart bakken als je het huis verkocht en er komen mensen voor een bezichtiging. Deze kaneel rozijnen rolletjes zijn daar ook uitermate geschikt voor!
Deze ingrediënten heb je nodig
1 blikje croissant deeg
1 el suiker
2 el kaneel
handje rozijnen
fijngesneden halve appel
scheutje melk
1 el bloem

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bestrooi het aanrechtblad met bloem en rol het gehele deeg uit. Als je aanrechtblad te klein is voor het hele deeg dan kun je het deeg ook doormidden snijden. Strooi de suiker, kaneel, fijngesneden appel en de rozijnen over het deeg. Zorg ervoor dat overal ongeveer evenveel ligt.

rozijn kaneel rolletjes

Rol het deeg op en snijd het in kleine stukken van ongeveer 3 cm dik. Leg een vel bakpapier op de bakplaat en zet de rolletjes daar rechtop. Doe dit met alle stukjes en bestrijk ze daarna met een beetje melk. De melk zorgt ervoor dat er een mooi bruin kleurtje op de broodjes ontstaat. Ze ze daarna in de oven en bak ze af in ongeveer 10 minuten. Je zelfgemaakte kaneel rozijnen rolletjes zijn klaar en klaar om opgegeten te worden!

rozijn rolletjes

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

eet smakelijk

5/5 (1)

Beoordeling