Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Dit weekend iets lekkers op tafel zetten? Wat dacht je van deze lekkere frambozenbrownies? Chocolade roept bij iedereen vaak leuke herinneringen op. Iedereen heeft zo wel een favoriet bij de koffie of thee, voor mij is dat een brownie!

Een makkelijke recept die gegarandeerd voor veel plezier zorgt! En niet alleen tijdens het maken, want hoe lekker is het om onder het koken en bakken te snoepen? Deze lekkere frambozenbrownies zijn verrukkelijk! Een recept met een verrassend ingrediënt, namelijk frambozen. Ik had er namelijk nog een aantal over van het wafel recept met frambozen en ik vond het zonder om ze zomaar door een schaaltje yoghurt te roeren.

Frambozen gaan namelijk prima samen met chocolade. Wel meer soorten fruit trouwens, wie kent er geen aardbeien met chocolade? Deze onweerstaanbare frambozenbrownies heb ik gemaakt van basisingrediënten. Niet glutenvrij en ook niet suikervrij, dus een echte weekendbite of zoals andere foodies het wel eens omschrijven “sinner”. Alhoewel ik denk dat je jezelf toch zeker mag verwennen met iets lekkers, al helemaal in het weekend. Het woordje “zoete zonde” ben ik ook al wel eens tegen gekomen. Bomvol calorieën maar zoooo lekker!




Deze ingrediënten heb je nodig
125 gram pure chocolade
150 gram (verse) frambozen
20 gram cacaopoeder
220 gram boter
50 gram (gezeefde) bloem
4 eieren
130 gram rietsuiker
130 gram suiker

Zo maak je het
Verwarm de oven als eerst voor op 175 graden. Bekleed een schaal (het liefst vierkant) met een stuk bakpapier en hak de chocolade in stukjes. Smelt de chocolade nu in een pannetje au bain-marie. Weet je niet hoe die moet? Dan raad ik je aan om dit recept even te lenzen. Hier leg ik uit wat au bain-marie is. Klop vervolgens de eieren samen met de kristalsuiker en rietsuiker tot er een schuimig mengsel ontstaat. Dit mengsel giet je daarna over de gesmolten chocolade. Roer het nu goed door elkaar zodat alle ingrediënten met elkaar vermengd zijn.

brownie recept

Voeg de gezeefde bloem samen met het cacaopoeder toe en meng het opnieuw door elkaar. Was daarna de frambozen af onder de koude kraan en snijd deze in partjes. Doe ze daarna bij het beslag en giet het daarna in de bakvorm. Bak de frambozenbrownies gedurende 30 minuten in de oven. Laat het daarna afkoelen en snijd het in stukken. Meteen opeten mag ook!

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

eet smakelijk

Lekkere frambozenbrownies


By
Published:
Total time:
Calories per serving:
Fat per serving:

Ingredients: Thinly-sliced 125 gram pure chocolade 150 gram (verse) frambozen 20 gram cacaopoeder 220 gram boter 50 gram (gezeefde) bloem 4 eieren 130 gram rietsuiker 130 gram suiker
Price: 8

Directions:
Verwarm de oven als eerst voor op 175 graden. Bekleed een schaal (het liefst vierkant) met een stuk bakpapier en hak de chocolade in stukjes. Smelt de chocolade nu in een pannetje au bain-marie. Weet je niet hoe die moet? Dan raad ik je aan om dit recept even te lenzen. Hier leg ik uit wat au bain-marie is. Klop vervolgens de eieren samen met de kristalsuiker en rietsuiker tot er een schuimig mengsel ontstaat. Dit mengsel giet je daarna over de gesmolten chocolade. Roer het nu goed door elkaar zodat alle ingrediënten met elkaar vermengd zijn. ...

Over de auteur

30 jaar, oprichter van Lekkeremaaltijd.nl Kim staat graag in de keuken en heeft een voorliefde voor Azië. Ik ben ook gek op fotograferen. Zodra ik uit bed stap denk ik aan eten. Op mijn website vul ik de bladzijden met mijn culinaire avonturen. Het liefst iedere dag iets nieuws. Een recept, een video of een hotspot die ik heb bezocht. Je zou dus kunnen zeggen dat ik gek ben op food en alles daar omheen.

Gerelateerde berichten

10 reacties

  1. Martiena

    Oooohhh wat ziet dit er heerlijk uit! Gelukkig kan je niet met dit bericht de geur versturen, want anders zou ik hem meteen ga namaken! Je foto’s zien er echt goed uit!

    Beantwoorden
  2. Jessie

    Jeetje, het water loopt me in de mond. Bereiding lijkt me ook niet heel moeilijk, al zal het resultaat er bij mij vast niet zo goed uitzien. Ik ga het recept opslaan, dankjewel!

    Beantwoorden
  3. Janet

    Ik vind brownies echt heerlijk maar ik ben niet zo’n fan van frambozen dus ik ben heel benieuwd of dit een succes voor mij zal zijn.

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.