appeltaart amandel

Appeltaart met amandel

Naast de gewone appeltaart, die natuurlijk heerlijk is, is de appeltaart met amandel toch zeker één van mijn favorieten. Toen mijn vader laatst jarig was werd mij gevraagd om een taart te bakken, dit doe ik eigenlijk wel vaker. Gewoon omdat het ik heel leuk vind om te doen!

Mijn moeder had zin in een appeltaart, stiekem vind ik dat nog altijd één van de lekkerste taarten die er bestaan. Vaak halen de meest luxe en exclusieve taarten het bij mij niet, maar de gewone appeltaart met een flinke toef slagroom wel! In dit geval werd het geen normale appeltaart, maar een appeltaart met amandel. Ik vind amandel sowieso heel lekker, maar in combinatie met een taart.. Mjammie! De keuze was dus ook niet heel moeilijk om te maken. En jeetje, wat was hij lekker!

Als de visite geen stukje taart wilde vond ik dat geen probleem, alles wat overblijft komt wel op.. Jammer voor mij dachten er meer mensen zo over, de taart is in zijn geheel opgegaan. Een appeltaart maken is eigenlijk best wel heel makkelijk, vaak heb je de meeste ingrediënten wel in huis maar moet je voor verse appels even naar de markt. Geen ingewikkeld gedoe dus! En met deze appeltaart met amandel is het net zo. Ik ben zelf altijd groot fan geweest van appeltaarten, ook de appeltaart die oma altijd bakte.
Deze ingrediënten heb je nodig
80 gram ongezouten roomboter
60 gram amandelschaafsel
500 gram appels
125 gram suiker
100 gram bloem
50 gram amandelmeel
1 eidooier
2 el melk
1 el honing
1 el slagroom
zout

Zo maak je het
Kneed in een keukenmachine 75 gram suiker, 50 gram boter, bloem, melk, eidooier, snufje zout en het amandelmeel totdat het een soepel deeg is geworden. Als je merkt dat het deeg droog is kun je een extra scheutje melk toevoegen. Wanneer het deeg mooi soepel is pak je het in een stuk huishoudfolie en zet je het ongeveer 30 minuten in de koelkast.

Verwarm daarna de oven voor op 180 graden en rol het deeg uit. Vet een taartbodem in met een ruime hoeveelheid roomboter en bekleed de taartvorm met het deeg. Leg een velletje bakpapier over de beklede bakvorm en vul de taart met blindbak vulling (bijvoorbeeld rijst). Zet deze in de voorverwarmde oven en laat de taart ongeveer 15 minuten staan totdat er een mooi goudbruin korstje zichtbaar is. Haal daarna de taart uit de oven, verwijder het bakpapier en de vulling, en bak de bodem opnieuw gedurende 10 minuten.

amandel appeltaart recept

Intussen kun je de appels schillen. Snijd deze in plakjes en doe ze in een grote kom. Voeg hier 30 gram suiker aan toe, en eventueel een beetje kaneel. Haal de taartvorm uit de oven en verdeel de appelstukjes op de bodem. Zet een steelpannetje op het vuur en doe hier 25 gram suiker, 25 gram boter, 1 eetlepel honing en de slagroom in. Haal het steelpannetje van het vuur als de ingrediënten met elkaar vermengd zijn en giet dit over de appeltaart.

Zet de taart tot slot nogmaals in de oven gedurende 20 minuten. Zodra de taart uit de oven kan strooi je het amandelschaafsel over de appeltaart. Laat de taart even afkoelen op het aanrecht voordat je het serveert.

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

eet smakelijk

Appeltaart met amandel


By
Published:
Total time:
Calories per serving:
Fat per serving:

Ingredients: Thinly-sliced 80 gram ongezouten roomboter 60 gram amandelschaafsel 500 gram appels 125 gram suiker 100 gram bloem 50 gram amandelmeel 1 eidooier 2 el melk 1 el honing 1 el slagroom zout
Price: 11

Directions:
Kneed in een keukenmachine 75 gram suiker, 50 gram boter, bloem, melk, eidooier, snufje zout en het amandelmeel totdat het een soepel deeg is geworden. Als je merkt dat het deeg droog is kun je een extra scheutje melk toevoegen. Wanneer het deeg mooi soepel is pak je het in een stuk huishoudfolie en zet je het ongeveer 30 minuten in de koelkast. Verwarm daarna de oven voor op 180 graden en rol het deeg uit. Vet een taartbodem in met een ruime hoeveelheid roomboter en bekleed de taartvorm met het deeg. Leg een velletje bakpapier over de beklede bakvorm en vul de taart met blindbak vulling (bijvoorbeeld rijst). Zet deze in de voorverwarmde oven en laat de taart ongeveer 15 minuten staan totdat er een mooi goudbruin korstje zichtbaar is. Haal daarna de taart uit de oven, verwijder het bakpapier en de vulling, en bak de bodem opnieuw gedurende 10 minuten. ...

30 jaar, oprichter van Lekkeremaaltijd.nl Kim staat graag in de keuken en heeft een voorliefde voor Azië. Ik ben ook gek op fotograferen. Zodra ik uit bed stap denk ik aan eten. Op mijn website vul ik de bladzijden met mijn culinaire avonturen. Het liefst iedere dag iets nieuws. Een recept, een video of een hotspot die ik heb bezocht. Je zou dus kunnen zeggen dat ik gek ben op food en alles daar omheen.

9 Reacties

  1. Ziet er fantastisch uit!

  2. Ik kan het bijna ruiken. Ook kan appeltaart het hele jaar door, het is pas echt herfst als de eerste punt met warme chocolademelk en een tien slagroom op tafel staat

  3. Oehh die ziet er lekker uit!

  4. Ik hou niet zo van amandel, heb liever een gewone appeltaart, hihi.

  5. Ik ben grote fan van Heel Holland Bakt, daar komen wekelijks de mooiste en lekkerste taarten voorbij. Helaas heb ik niet veel bak-talent maar een appeltaart lukt meestal nog wel. Lekker met een dikke laag slagroom !!

  6. oh boy ik moet dit helemaal niet lezen. Ik ben dol op appeltaart in alle soorten en maten. Deze kende ik nog niet, nice!

  7. Wauw klinkt erg lekker en ziet er heerlijk uit!! Kende deze variant niet maar ga het eens proberen. Lekker hoor. Mooie foto's ook.

  8. Wauw! Ziet er echt goddelijk uit! Ik hou van appeltaart! <3

  9. Zo jammer dat we geen geurpc hebben! Ik vind de geur van zelfgemaakte appeltaart altijd zo lekker, dan is het moeilijk om het maar bij 1 klein stukje te houden!

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet opgeslagen of gedeeld met derden. *