aardbei salade

Zomerse aardbei salade

Aardbeien en balasamico zijn een bijzonder lekkere combi, vandaag is het prachtig weer, tijd voor een zomerse aardbei salade! In combinatie met verschillende soorten sla is deze aardbei salade niet alleen supergezond, maar ligt het ook niet zo waar op de maag. Ideaal dus als je ’s avonds nog gaat sporten.

Meestal gebruik ik ijsbergsla als basis voor salade’s. Maar tegenwoordig varieer ik meer en probeer ik nieuwe ingrediënten uit om te combineren. Deze lekkere salade was een succes kan ik je vertellen. Nog niet eerder was de saladeschaal zo snel leeg! Deze zomerse aardbei salade is gezond, lekker en voedzaam tegelijk. Door de aardbeien te combineren met grapefruit krijg je een vrij unieke smaak van zoet en zuur tegelijkertijd. Het laagje Hüttenkäse zorgt er daarnaast voor dat je een knapperige salade “bite” hebt in combinatie met zacht. Heel apart, het proberen zeker waard!

Als dressing heb ik mijn zelfgemaakte balsamico siroop gebruikt, deze past hier gewoon perfect bij. Ik moet eerlijk zeggen dat ik een voorliefde lijk te hebben voor fruit in de salade’s. In dit recept aardbeien, maar ook perzik in een salade smaakt verrukkelijk. Ik heb zelf het idee dat een salade op basis van meerdere ingrediënten veel beter vult dan een salade met maar een paar ingrediënten, herkennen jullie dat ook?
Deze ingrediënten heb je nodig
1 krop romana sla
75 gram veldsla
30 gram spinazie
2 steeltjes munt
doosje aardbeien
50 gram Hüttenkäse
1 grapefruit
balsamico siroop (het recept vind je hier)
snufje zout en peper
olijfolie

Zo maak je het
Was de romana sla, veldsla en spinazie onder de koude kraan en dep het droog met een vel keukenpapier. Leg deze ingrediënten in een grote salade schaal of kom en voeg naar smaak peper en zout toe. Giet daarna een scheutje olijfolie over de salade en meng het geheel door elkaar.

zomerse aardbei salade

Snijd de aardbeien in stukjes en verdeel deze over de salade. Pel de grapefruit en maak hier partjes van. Roer het opnieuw door elkaar en voeg daarna een hoeveelheid balsamico siroop toe. Serveer het op een groot bord en garneer het met een aantal munt blaadjes en Hüttenkäse. Tip: In plaats van de Hüttenkäse zou je ook Parmezaanse kaas kunnen gebruiken. That’s it!

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

eet smakelijk

Zomerse aardbei salade


By
Published:
Total time:
Calories per serving:
Fat per serving:

Ingredients: Thinly-sliced 1 krop romana sla 75 gram veldsla 30 gram spinazie 2 steeltjes munt doosje aardbeien 50 gram Hüttenkäse 1 grapefruit balsamico siroop snufje zout en peper olijfolie
Price: 11

Directions:
Was de romana sla, veldsla en spinazie onder de koude kraan en dep het droog met een vel keukenpapier. Leg deze ingrediënten in een grote salade schaal of kom en voeg naar smaak peper en zout toe. Giet daarna een scheutje olijfolie over de salade en meng het geheel door elkaar. ...

30 jaar, oprichter van Lekkeremaaltijd.nl Kim staat graag in de keuken en heeft een voorliefde voor Azië. Ik ben ook gek op fotograferen. Zodra ik uit bed stap denk ik aan eten. Op mijn website vul ik de bladzijden met mijn culinaire avonturen. Het liefst iedere dag iets nieuws. Een recept, een video of een hotspot die ik heb bezocht. Je zou dus kunnen zeggen dat ik gek ben op food en alles daar omheen.

8 Reacties

  1. De eerste keer dat ik de combi van aardbei en balsamico voorgeschoteld kreeg, dacht ik da d e kok een borrel teveel op had. Eenmaal geproefd is het echt een gouden combinatie. Fijn dat je dit recept hebt gedeeld, dan kan ik er weer eens van genieten in een andere combi.

    • Graag gedaan Emmy! Veel mensen kennen deze combinatie inderdaad niet. Je krijgt het echter wel vaak voorgeschoteld als je in een restaurant een salade krijgt!

  2. Ik vind dat echt een Bordje Gezond! Lekker zeg.

  3. Oh mjam als ik dat zie wil ik gelijk die salade maken. Ziet er ontzettend lekker uit.

  4. Heerlijk! Jammer dat het aarbeiseizoen weeral voorbij is of ik had me direct een bakje gaan halen.

  5. Heerlijke combinaties! Ik twijfelde in het begin altijd over de combinatie van aardbei en balsamico, maar die gaan juist zo goed met elkaar. Echt heel lekker.

  6. Ik ben eigenlijk niet zo'n van van aardbeien maar de salade ziet er op de foto's echt heerlijk uit! Krijg er spontaan zin in...

  7. Oh, ziet er erg lekker uit! Misschien dat ik de grapefruit eruit laat want die vindt mijn vriend niet zo lekker. Heb je daar eventueel nog een vervanger voor?

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet opgeslagen of gedeeld met derden. *