Zelf balsamico siroop maken is heel makkelijk om te doen. Het is een echte toevoeging bij heel veel gerechten. En dus ook zeker de moeite waard om het is zelf te maken.

Balsamico siroop kun je makkelijk bij meerder gerechten gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een deze lekkere aardbei salade maar ook zeker bij een broodje brie is dit een heerlijke combinatie.
Deze ingrediënten heb je nodig
200 ml balsamico azijn
1 tl suiker

Zo maak je het
Voor de balsamico siroop meet je 200 ml basamico azijn af. Doe de basamico azijn en de theelepel suiker samen in een pannetje. Verwarm dit langzaam. Laat de basamico azijn rustig aan de kook komen. En laat het inkoken totdat het steeds een beetje dikker wordt.

Dit duurt ongeveer 6 tot 7 minuten. Het kan lijken dat de siroop nog een beetje te vloeibaar is. Dit is niet heel erg omdat als je siroop gaat afkoelen deze nog wat dikker zal worden. Voordat je deze siroop gaat serveren zorg er dan voor dat de siroop goed is afgekoeld.

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

eet smakelijk

5/5 (1)

Beoordeling