balsamico siroop

Balsamico siroop maken

Zelf balsamico siroop maken is heel makkelijk om te doen. Het is een echte toevoeging bij heel veel gerechten. En dus ook zeker de moeite waard om het is zelf te maken.

Balsamico siroop kun je makkelijk bij meerder gerechten gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een deze lekkere aardbei salade maar ook zeker bij een broodje brie is dit een heerlijke combinatie.
Deze ingrediënten heb je nodig
200 ml balsamico azijn
1 tl suiker

Zo maak je het
Voor de balsamico siroop meet je 200 ml basamico azijn af. Doe de basamico azijn en de theelepel suiker samen in een pannetje. Verwarm dit langzaam. Laat de basamico azijn rustig aan de kook komen. En laat het inkoken totdat het steeds een beetje dikker wordt.

Dit duurt ongeveer 6 tot 7 minuten. Het kan lijken dat de siroop nog een beetje te vloeibaar is. Dit is niet heel erg omdat als je siroop gaat afkoelen deze nog wat dikker zal worden. Voordat je deze siroop gaat serveren zorg er dan voor dat de siroop goed is afgekoeld.

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

eet smakelijk

Balsamico siroop maken


By
Published:
Total time:
Calories per serving:
Fat per serving:

Ingredients: Thinly-sliced 200 ml balsamico azijn 1 tl suiker
Price: 2

Directions:
Voor de balsamico siroop meet je 200 ml basamico azijn af. Doe de basamico azijn en de theelepel suiker samen in een pannetje. Verwarm dit langzaam. Laat de basamico azijn rustig aan de kook komen. En laat het inkoken totdat het steeds een beetje dikker wordt. Dit duurt ongeveer 6 tot 7 minuten. Het kan lijken dat de siroop nog een beetje te vloeibaar is. Dit is niet heel erg omdat als je siroop gaat afkoelen deze nog wat dikker zal worden. Voordat je deze siroop gaat serveren zorg er dan voor dat de siroop goed is afgekoeld. ...

30 jaar, oprichter van Lekkeremaaltijd.nl Kim staat graag in de keuken en heeft een voorliefde voor Azië. Ik ben ook gek op fotograferen. Zodra ik uit bed stap denk ik aan eten. Op mijn website vul ik de bladzijden met mijn culinaire avonturen. Het liefst iedere dag iets nieuws. Een recept, een video of een hotspot die ik heb bezocht. Je zou dus kunnen zeggen dat ik gek ben op food en alles daar omheen.

3 Reacties

  1. Wat leuk! Ik koop dit meestal in zo'n kant en klaar flesje. Deze ga ik eens proberen!

  2. Handig! Ik koop ook vaak van die flesjes, deze heb ik bij de favorieten opgeslagen!

    • Daar maak ik mezelf ook vaak schuldig aan hoor, en dat terwijl je het zó makkelijk zelf kunt maken. Dat geldt trouwens bijna voor alles.. haha!

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet opgeslagen of gedeeld met derden. *