Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Spaghetti met gehaktballetjes is een heerlijk gerecht waar je het hele jaar door van kan genieten. Het is heerlijk en makkelijk om zelf thuis te maken. Natuurlijk kun je eindeloos variëren met allerlei ingrediënten, geheel naar eigen smaak. Dit is zeker een van onze favorieten, dit gerecht staat hier namelijk regelmatig op tafel.

Als dit geen klassieker is, dan weet ik het ook niet meer! Voor mij zelfs meer dan een klassieker. Het is soms wel eens een redder in nood wanneer ik even niet weet wat ik wil eten ’s avonds. En ja, dat komt ook wel eens voor! Ik denk dat je het zelf ook wel herkent, dat je voor de koelkast staat, naar de voorraadkast loopt en weer terug loopt. Wat moet ik maken vanavond? In dat geval valt mijn oog vaak op een postje pasta en tomaatjes uit blik. Spaghetti met gehaktballetjes!

Ik kan zelf, zonder te willen overdrijven, goede tomatensaus maken. Dit komt denk ik omdat ik Italiaanse familie heb, van wie kun je het beter leren? Als je dit niet hebt, dan gaat ‘oefening baart kunst’ op. Eindeloos oefenen en proberen!




Deze ingrediënten heb je nodig
500 gram spaghetti
2 knoflook tenen (1voor de dunne plakjes en 1 voor het persen)
1 blikje tomaten
500 gram half om half gehakt.
1 ei
3 el pijnboompitjes
2 el peterselie
3 el geraspte Parmezaanse kaas
1 el paneermeel

Zo maak je het
Zet als eerst een kookpan op hoog vuur met voldoende water en kook de spaghetti “al dente” volgens de verpakking. Giet de spaghetti daarna af en zet deze even aan de kant. Tip: voeg een klontje roomboter toe, dat maakt de spaghetti nog lekkerder!

Zet nu een wok pan op het vuur waar je de saus in gaat maken, voeg een beetje olijfolie toe. Begin nu 1 knoflook teentje af te pellen en snijd deze in dunne schijfjes. Fruit de schijfjes knoflook in de olijfolie totdat de knoflook lichtbruin kleurt, en voeg daarna de tomaten toe. Breng het op smaak met een snufje peper en zout. Laat de saus lekker pruttelen op laag vuur.

Nu gaan we het gehakt voor de gehaktballetjes op smaak maken. Hiervoor meng je het gehakt met de geperste knoflook, ei, peterselie, Parmezaanse kaas en paneermeel. Rooster de pijnboompitjes even in een koekenpan en voeg deze toe aan het gehakt. Voeg naar smaak peper en zout toen en kneed het gehakt zodat alle ingrediënten goed met elkaar vermengd zijn. Maak nu je handen een klein beetje nat en draai de gehaktballetjes. Zorg ervoor dat de gehaktballetjes ongeveer even groot zijn.

spaghetti recepten

Verhit nu een koekenpan met wat olie op het middelhoge vuur. Als de olie heet genoeg is voeg je voorzichtig de gehaktballetjes toe. Bak de gehaktballetjes 6 tot 8 minuten rondom bruin. Als de gehaktballetjes gaar en bruin zijn, voeg je ze toe aan de zacht pruttelende tomatensaus.

Voeg op een bord de spaghetti samen met de saus met gehaktballetjes. En strooi er tot slot nog wat extra Parmezaanse kaas over om het af te maken en klaar is je heerlijke gerecht!

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

eet smakelijk

Spaghetti met gehaktballetjes
Bereiding
Smaak
Originaliteit
4.5Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Spaghetti met gehaktballetjes


By
Published:
Total time:
Calories per serving:
Fat per serving:

Ingredients: Thinly-sliced 500 gram spaghetti 2 knoflook tenen (1voor de dunne plakjes en 1 voor het persen) 1 blikje tomaten 500 gram half om half gehakt. 1 ei 3 el pijnboompitjes 2 el peterselie 3 el geraspte Parmezaanse kaas 1 el paneermeel
Price: 9

Directions:
Zet als eerst een kookpan op hoog vuur met voldoende water en kook de spaghetti “al dente” volgens de verpakking. Giet de spaghetti daarna af en zet deze even aan de kant. Tip: voeg een klontje roomboter toe, dat maakt de spaghetti nog lekkerder! Zet nu een wok pan op het vuur waar je de saus in gaat maken, voeg een beetje olijfolie toe. Begin nu 1 knoflook teentje af te pellen en snijd deze in dunne schijfjes. Fruit de schijfjes knoflook in de olijfolie totdat de knoflook lichtbruin kleurt, en voeg daarna de tomaten toe. Breng het op smaak met een snufje peper en zout. Laat de saus lekker pruttelen op laag vuur. ...

Over de auteur

30 jaar, oprichter van Lekkeremaaltijd.nl Kim staat graag in de keuken en heeft een voorliefde voor Azië. Ik ben ook gek op fotograferen. Zodra ik uit bed stap denk ik aan eten. Op mijn website vul ik de bladzijden met mijn culinaire avonturen. Het liefst iedere dag iets nieuws. Een recept, een video of een hotspot die ik heb bezocht. Je zou dus kunnen zeggen dat ik gek ben op food en alles daar omheen.

Gerelateerde berichten

9 reacties

  1. Rinette

    Een simpel, maar goed recept volgens mij! Ik zal dit eens voor mijn man maken. Hij houdt van spaghetti en gehakt dus dan is dit een mooie combi! En ik zal de volgende keer eens een klontje boter bij de spaghetti doen, die tip kende ik nog niet.

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.