Vandaag een lekkere ei taartjes, ideaal om je vriend of vriendin dit weekend mee te verrassen! Dit is een basisrecept, je kunt hier naar wens allerlei ingrediënten aan toe voegen, zoals spekjes of kleine broccoli stronkjes. Zo maak je ‘m nog smakelijker!

Voor de wat uitgebreidere ontbijt of brunch kan ik je dit recept van harte aanbevelen. In het weekend doe ik altijd graag wat meer moeite om iets leuks op tafel te zetten. Nog leuker is om dit recept te gebruiken, en zelf allerlei variaties aan te brengen. Dan maak je er bijvoorbeeld twee met spekjes, twee met paprika et cetera. Ik ga er een beetje van uit dat de lezers van Lekkeremaaltijd zelf ook graag in de keuken staan!

Lekker uitgebreid ontbijten of brunchen, gezellig zitten aan een tafel vol met allerlei lekkers, versgeperste sinaasappelsap, cappuccino en veel meer. Ik ben er dol op en weet bijna wel zeker dat dit lekkere ei taartje in de smaak zal vallen. Voor diegene die aankomend weekend vrienden of familie aan laat schuiven, met dit originele gerechtje maak je een goede indruk! En, ik hoef je vast niet te verklappen dat je deze hartige taartjes voordat je er erg in hebt in de oven schuift!
Deze ingrediënten heb je nodig voor 4 stuks
1 pakje bladerdeeg
4 eieren
1 ui
peper en zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de plakjes bladerdeeg op het aanrechtblad en laat ze kort ontdooien. Bekleed een (bijvoorbeeld cupcake bakje) met de bladerdeeg en snijd het overtollige bladerdeeg aan de bovenkant weg. Je kunt dit ook prima laten zitten, het is een kwestie van smaak. Doe dit met alle vier en prik met een vork een aantal gaatjes in de bodem van de vormpjes zodat ze niet omhoog komen tijdens het bakken. Zet ze nu ongeveer 8 minuten in de voorverwarmde oven.

lekkere ei taartjes

Haal de taartjes uit de oven en zet ze op een hittebestendige ondergrond, bijvoorbeeld het aanrecht. Breek nu de vier eieren in een kommetje en meng ze goed door elkaar. Dit is het moment om eventueel andere ingrediënten toe te voegen zoals paprika, prei ringetjes of wat je ook maar lekker vindt. In dit geval heb ik een uitje fijn gesnipperd en deze door het ei mengsel gedaan. Verdeel tot slot het eimengsel over de vier taartjes en zet het terug in de oven voor 10 minuten. De taartjes zijn klaar! Voeg eventueel naar smaak nog een beetje zout en peper toe.

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

eet smakelijk

4.5/5 (2)

Beoordeling