Flammkuchen met bacon en rode ui is een lekker en makkelijk recept. Laat je niet misleiden door de overeenkomsten met pizza, dit recept is een taart in plaats van pizza, of er tussenin. Flammkuchen of tarte Flambée is een traditioneel gerecht uit Zuid-Duitsland.
Deze ingrediënten heb je nodig
4 deegballen
350 gram bacon
2 rode uien
200 gram ricotta
klein bakje creme fraiche
zout en peper
olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 190 graden. Bereid het pizzadeeg volgens dit recept en snij de bacon in lange reepjes. Bak de bacon vervolgens in een pan op matig vuur met een beetje olijfolie. Laat het een paar minuten bakken.

Leg de bacon vervolgens op een bord met twee velletjes keukenrol zodat het vet uit de bacon trekt. Bak vervolgens de uien In dezelfde koekenpan, bak de uien met een snufje zout en peper tot ze zacht zijn, maar laat de uien niet karameliseren. Leg vervolgens de uien op een apart bord.

Rol nu de deeg uit totdat het vier langwerpige plakken zijn. Combineer nu de ricotta, creme fraiche, en een snufje zout en peper. Leg hier een hoeveelheid bacon en uien op. Leg de flammkuchen daarna op de bakplaat met een vel bakpapier en bak het geheel in ongeveer 10 minuten af.

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

eet smakelijk

5/5 (1)

Beoordeling