Chinese Mie met varkensvlees en groente. Een gerecht dat in een kwartier op tafel kan staan. In feite zou je kunnen zeggen dat je het met een verse voorverpakte groente mix kunt maken, je kunt natuurlijk ook zelf de groentes snijden. Voor dit recept heb ik gebruik gemaakt van de voorgesneden groentemix van Albert Heijn.
Deze ingrediënten heb je nodig
400 gram groentemix Albert Heijn
400 gram varkensfilet
300 gram Chinese mie
sojasaus
sesamzaadjes
olijfolie
zout en peper

Zo maak je het
Zet een wok pan op hoog vuur met voldoende olijfolie, en vul een andere pan met voldoende water voor de Chinese mie. Snij de varkensfilet lapjes in reepjes en bak deze in de wok pan goudbruin. Voeg daarna zout en peper toe, direct daarna sesamzaadjes en een ruime hoeveelheid sojasaus. Zodra het water in de pan kookt leg je hier 300 gram Chinese mie in en draai je het vuur uit. Dek deze pan af met de deksel. De mie moet drie minuten ‘weken’ in de pan, giet deze daarna af in een vergiet.

varkensfilet reepjes recept

Voeg daarna de groentemix toe aan de wok pan en bak het geheel op hoog vuur goed door gedurende ongeveer vijf minuten. Zodra je dit hebt gedaan schep je een hoeveelheid Chinese mie op een bord en leg je hier de inhoud van de wok pan overheen. Vergeet vooral niet om ook een beetje vocht over te gieten, dit zorgt voor een lekkere smaak!

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

eet smakelijk

5/5 (3)

Beoordeling