Jachtschotel met riblappen en groentes is wellicht een favoriete ovenschotel. Dit gerecht heeft een enorme diversiteit in smaak en bite. Bij velen een bekend gerecht die met name vaak in het najaar en winter wordt gegeten. Ook met temperaturen zoals wij die de laatste tijd hadden maak ik dit gerecht graag. Een jachtschotel kan in mijn ogen altijd gegeten worden!
Deze ingrediënten heb je nodig
1 fles rode wijn
700 gram riblappen
300 gram aardappels
3 uien
1 rode paprika
2 tomaten
200 gram geraspte kaas
2 bosuitjes
2 preien
50 gram roomboter
zout en peper

Zo maak je het
Zet een braadpan op het vuur en doe hier 30 gram roomboter in. Zodra de pan op temperatuur is leg je hier de riblappen in. Snij de uien en de tomaten in stukken en leg deze bij de riblappen in de braadpan. Bak de riblappen op hoog vuur aan twee kanten goudbruin. Dan zet je het vuur op de laagste stand en schenk je er 150ml water en 200ml rode wijn in. Het geheel laat je minimaal 2 uur sudderen, voeg nog een hoeveelheid zout en peper toe om het meer smaak te geven. Je kunt er eventueel ook nog kruidnagel en laurier aan toe voegen. Draai het vlees af en toe om.

Schil de aardappelen en kook de aardappelen in een klein beetje water met zout met de deksel erop in 20 minuten gaar. Giet ze af daarna af. Vervolgens maak je plakjes van de aardappels. Vervolgens maak je stukjes van de rode paprika en snij je de 2 preien in ringetjes, maak ook ringetjes van de twee bosuitjes.

vlees ovenschotel

Zodra de riblappen lekker zacht zijn haal je deze uit de braadpan en maak je er reepjes van. Giet het vocht met de groentes die in de braadpan zitten af in een vergiet. Verwarm nu de oven voor op 200º graden. Vet de ovenschaal in met roomboter. Vul je ovenschoten met een laagje aardappels, groentes en vlees. Herhaal dit totdat je alle ingrediënten hebt gebruikt. Als laatste leg je de tomaten en uien die in je vergiet zitten over de ovenschaal. Daarna bestrooi je de ovenschaal met geraspte kaas. Bak de schotel in het midden van de oven in ongeveer 40 minuten gaar.

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

eet smakelijk

5/5 (1)

Beoordeling