Kruiden drogen

Kruiden drogen? Wist je dat je zelf heel makkelijk verse kruiden kunt drogen? Zo kun je kruiden nog veel langer gebruiken. Regelmatig heb ik verse tijm, basilicum of rozemarijn in huis, en …

Kip in bloem bakken

Kip kun je natuurlijk op verschillende manieren bereiden, zo kun je kip in bloem bakken, of met broodkruimels om een lekker knapperig korstje te krijgen. Wist je dat de kip mals blijft als …

Hoe voorkom je overkoken

Hoe voorkom je overkoken? Iedereen overkomt het wel eens, je bent druk aan het koken en vergeet het pitje lager te zetten. Plotseling kookt je pan over. Ik heb een handige eenvoudige tip …

Hoe lang moet groente koken

Iedere groente heeft een andere kooktijd. Ik check zelf regelmatig even hoe lang een bepaalde groente ook alweer moet koken. Je kunt onderstaande tabel uitprinten en in de keuken leggen, zo …

Gehakt rullen

Als ik een pastasaus maak dan doe ik dat meestal met gehakt. Ik ben zelf geen fan van ‘sliertjes gehakt’ en ik ga je op een makkelijke manier uitleggen hoe je gehakt het beste …

Knoflookgeur verwijderen

Knoflookgeur verwijderen doe je zo! Heb je knoflook of uien gesneden en ruiken je handen nu naar ui en knoflook? De geur blijft meestal lang zitten en is zelfs de volgende ochtend nog te …